Web arama çubuğu, en son Windows 11 önizlemesinde görünüyor

Microsoft, en son Windows 11 Insider önizlemesinde masaüstü widget'larını test ediyor. Bunlardan biri, masaüstündeki bir arama çubuğudur. Gerçekten yardımcı olabilir, ancak Microsoft'un Google Chrome'a ​​karşı savaşında yeni bir silah da olabilir.

"Seç" Windows 11 Insider'lar, derleme 25120'yi yükleyerek masaüstünün üst kısmına yakın bir arama çubuğu görmelidir. Uygulamaları, yerel dosyaları ve web sitelerini arayan bir pencerenin görev çubuğundaki sorguların aksine, yeni arama çubuğu yalnızca web sonuçlarını getiriyor gibi görünüyor. Bunu kullanmak, bir web tarayıcısını başlatmaktan daha hızlı ve daha kolay erişim sağlayabilir.

Microsoft, widget'ın sonuçlar için hangi tarayıcıyı açtığını, hangi arama motorunu kullandığını veya kullanıcıların karar vereceğini söylemez. Microsoft, bir süredir Windows kullanıcılarını arama motoruna ve web tarayıcısına zorluyor . Bu nedenle, Edge'de Bing sonuçlarını varsayılan olarak açması şaşırtıcı olmaz.

Microsoft, Windows 11'i piyasaya sürdüğünden beri, Edge'den Google Chrome gibi başka bir tarayıcıya geçmeyi zorlaştırdığı için kullanıcılardan ve rakiplerden eleştiriler aldı. Bu süreçte adımlar ekledi ve ardından kaldırdı, geçişi engellemek için açılır pencereler kullandı ve Edge'e ücretsiz bir VPN hizmeti verdi. Bing ve Edge'i daha çekici hale getirmenin yeni bir yöntemi, onları bir Google araması yapmak için Chrome'u açmaktan daha hızlı erişebilecekleri masaüstüne koymak olabilir.

Masaüstü arama alanı hala deneyseldir, bu nedenle bunun veya diğer widget'ların onu önizlemeden çıkaracağının garantisi yoktur. Microsoft, Insider'lardan onlar hakkında geri bildirim istiyor ve soğuk bir karşılama özelliği öldürebilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri