WhatsApp, grup aramalarında diğerlerini sessize alma, devam eden aramalara katılma yeteneği ekler

Bir grup görüşmesi sırasında kendinizi sessize almayı mı unuttunuz? WhatsApp artık kullanıcılara sesleri kesintiye uğradığında bireysel katılımcıları sessize alma seçeneği sunuyor. Bu özellik, sessize alınmayan veya asi katılımcıların ses kesintilerinin üstesinden gelmeyi ve aynı alanda birden fazla kullanıcı olduğunda oluşan arka plan gürültüsünü önlemeyi amaçlıyor.

Yeni işlev, kullanıcıların grup aramaları sırasında istenmeyen ses veya kaçınılmaz arka plan gürültüsü tarafından kesintiye uğramasını önlemek için tasarlanmıştır. Her ikisi de yalnızca tüm katılımcıları sessize almanıza izin veren Zoom ve Teams gibi diğer popüler araçlarda sağlanan seçeneklerden farklıdır. Bu özellik kısa süre önce WhatsApp başkanı Will Cathcart tarafından tanıtıldı ve çağrı katılımcıları için daha ayrıntılı bir kontrol düzeyi sağlayacak...

WhatsApp, sessize alma işlevine ek olarak, devam eden çağrılara katılma özelliğini de kullanıma sunuyor. Meta tarafından açıklandığı gibi, yeni birleştirme işlevi, aramaların doğal akışını ve kendiliğindenliğini korumanın bir yoludur. Çağrı başladığında yanıtlamak zorunda kalmak yerine, katılımcılar artık devam eden bir çağrıya katılabilir veya gerekirse aynı çağrıya ayrılabilir ve daha sonra yeniden bağlanabilir.

Yeni sessize alma ve çağrıya katılma işlevi, WhatsApp'ın son eklenenlerin büyüyen listesindeki iki özellikten yalnızca biri. Geçen yılın sonundan bu yana, WhatsApp geliştiricileri uçtan uca şifreleme (E2EE), içeriği Android'den iPhone cihazlarına taşıma ve diğer kullanıcılardan son görülme durumunuzu gizleme yeteneği sağladı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri