WhatsApp verilerinizi şimdi Android'den iPhone'a taşıyabilirsiniz

Android telefondan iPhone'a geçiş yapan kullanıcılar artık WhatsApp verilerini yanlarında götürebilir. Birçok Android kullanıcısı sohbet verilerini kaybetme korkusuyla iPhone'a geçmekte tereddüt ettiğinden, bu özelliğin mobil pazarda gözle görülür bir etkisi olabilir.

WhatsApp'ın en son güncellemesi, kullanıcıların hesap bilgilerini, profil fotoğraflarını, bireysel sohbetlerini, grup sohbetlerini, sohbet geçmişini, medyayı ve ayarlarını Android'den iOS'a taşımasına olanak tanıyor. Maalesef, eşler arası ödeme mesajları, arama geçmişi ve görünen adlar aktarılamaz. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, geçişin uçtan uca şifreleme kullandığını , bu nedenle Meta ve WhatsApp'ın verilerinizi göremediğini söyledi. Zuckerberg ayrıca, iOS'tan Android'e veri taşıma yeteneğinin geçen yıl ortaya çıkmasından bu yana bunun WhatsApp'ın en çok istenen özelliklerinden biri olduğunu söyledi.

Aktarım için, Android cihazının Android 5 veya Android OS Lollipop SDK 21 ve üzerini, WhatsApp Android 2.22.7.74 veya daha yeni sürümünü çalıştırıyor olması gerekir. iPhone, iOS 15.5 veya üzeri, WhatsApp iOS sürüm 2.22.10.70 veya üzeri yüklü olarak fabrika ayarlarında olmalıdır. Telefon numarası da aynı kalmalıdır. Eski bir numaradan yeni bir numaraya veri aktaramazsınız.

İşlem, Apple'ın Google Play Store'da bulunan iOS'a Taşı uygulaması aracılığıyla gerçekleşir. Yeni bir iPhone'u etkinleştirirken her iki cihazdaki istem dizisini izleyin. Aktarım tamamlandıktan sonra, eski Android telefon, siz onu silene kadar WhatsApp verilerini koruyacaktır. iPhone'a kopyalanan veriler, siz bir iCloud yedeklemesi yapana kadar buluta gitmeyecektir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri