Wi-Fi Yönlendiricinizin Hızını Artırmanın 10 Yolu

İyi bir yönlendirici, internet bağlantı hızınızda büyük bir fark yaratabilir. Ancak, sınıfının en iyisi bir modele ayıracak paranız yoksa, başka hangi yollar size açık?

Hız için yönlendirici ayarlarını nasıl optimize edeceğinizi veya daha hızlı internet için en iyi yönlendirici yapılandırmasını nasıl oluşturacağınızı öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin.

1. Yeniden Başlatma Zamanlamasını Otomatikleştirin

Çoğu yeni yönlendiricinin düzenli olarak yeniden başlatılması gerekmez. Ancak çoğu kişinin bildiği gibi, internet bağlantınız kesildiğinde, yönlendiricinizi yeniden başlatmak, sizi tekrar çalışır duruma getirmek için genellikle tek gereken şeydir.

Ancak, yönlendiriciyi düzenli olarak yeniden başlattığınızı fark ederseniz, DD-WRT ve Tomato ürün yazılımı seçeneklerinin her ikisi de zamanlı yeniden başlatma seçeneklerine sahiptir. Siz uyurken günde bir kez yeniden başlayacak şekilde ayarlayın ve yönlendirici kapanıp yeniden başlatılırken kesinti süresini asla fark etmeyeceksiniz.

2. Yeni Bir Antenle Yönlendiricinizi Daha Hızlı Hale Getirin

Bir yönlendiriciyi daha hızlı hale getirmenin basit bir yolu, yeni bir anten satın almaktır.

Çoğu tüketici sınıfı yönlendiricideki anten korkunç. Güçlendirilmiş satış sonrası anten, yeni bir cihaza ihtiyaç duymadan sinyal kalitesini iyileştirmenin (ve dolayısıyla hızı artırmanın) harika bir çözüm ve basit bir yoludur. Güçlendirilmiş ve güçlendirilmiş satış sonrası seçenekler yaklaşık 15 dolardan başlıyor ve 100 doların en düşük seviyelerine kadar çıkıyor.

Plug-in menzil genişleticiler biraz daha pahalıdır, ancak bir arada güçlü bir anten ve kablosuz tekrarlayıcı görevi görürler. Ölü bölgelere veya sinyal bozulmasına sahip evlerde önemli bir iyileştirme sağlayabilirler, ancak kilometreniz değişebilir.

Ancak, sağlam bir anten almadan önce yerel kablosuz yayın yasalarını kontrol ettiğinizden emin olun. Bazı yargı bölgelerinde, Wi-Fi sinyalinizi yükseltmek yasa dışıdır (veya belirli bir eşiğin üzerinde yasa dışı olabilir).

3. Eski Kablosuz Protokolleri Devre Dışı Bırakın

Hız için yönlendirici ayarlarını nasıl optimize edersiniz? Göz önünde bulundurabileceğiniz ilk şeylerden biri, eski kablosuz protokolleri kapatmaktır.

802.11ax protokolündeki daha yeni yönlendiriciler, birçok ISP'nin hizmet tekliflerini aşan yetenekler sunar. Yönlendirici hızlı olsa da, aygıtlarınızın çoğu muhtemelen bu aygıt bağlanır bağlanmaz tüm ağı yavaşlatan 802.11b gibi eski protokolleri kullanıyordur. İdeal olarak, b veya g protokollerini kullanarak gördüğünüz tüm cihazları kaldırmalısınız.

En hızlı protokoller en hızlıdan en yavaşa doğru ax > ac > n > g > b şeklindedir. Bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek için yönlendiricinizin belgelerine bakın.

4. Kanal Genişliğini Değiştirin

Yerel ağınızdaki hızı artırmak için en iyi yönlendirici ayarlarına ne dersiniz? Örneğin, cihazlarınız arasında nasıl daha hızlı bir video akışı yapabilirsiniz?

Yerel hız için en iyi yönlendirici yapılandırması genellikle kanal genişliğinin değiştirilmesini gerektirir. Genişlik ne kadar geniş olursa, eski protokollerdeki daha eski cihazlar parazitten zarar görür.

Wi-Fi yönlendiriciler için kanal bağlama hakkındaki makalemizi okuyarak bir adım daha ileri gidebilirsiniz.

5. Yönlendiricinizi Güncel Tutun

Yönlendirici hızını en üst düzeye çıkarmanın en çok gözden kaçan yollarından biri, yönlendiricinizin her zaman üreticinin en son yazılımını ve bellenimini çalıştırdığından emin olmaktır.

Elbette, güncellemeler normalde güvenlik düzeltmeleridir, ancak yönlendiricinizi birdenbire hızlı bir şekilde ateşlemeyeceklerdir. Ancak, her artan kazanç yardımcı olabilir. Bir süredir güncelleme yapmadıysanız, beklediğinizden daha fazla bir artış görebilirsiniz.

6. Yönlendirici Konumuyla Deney Yapın

Bu sadece hızlı internet için en iyi yönlendirici ayarlarını bulmakla ilgili değil. Yönlendiricinizi evinizde nereye yerleştireceğinizi de düşünmeniz gerekir.

Yönlendirici, bölgenizdeki diğer tüm 2,4 GHz ve/veya 5 GHz cihazlarla rekabet ettiğinden, ince hareketler genellikle bir dünya farkı yaratır. Ek olarak, evinizin yapı malzemesi kablosuz sinyali etkileyebilir. Örneğin, bir Wi-Fi bağlantısının geçmesi için katı beton duvarlar herkesin bildiği gibi zordur.

7. Yönlendiricinizin Kanal Ayarlarını Optimize Edin

Ayarları optimize ederek bir yönlendiriciyi nasıl daha hızlı hale getireceğinize bir kez daha bakalım.

Yönlendiricinin kanalını değiştirmeyi düşündünüz mü? En az parazite sahip kanallar için yerel hava dalgalarınızı tarayacak birçok ücretsiz araç var. Daha sonra hangi kanala geçmeniz gerektiğini önereceklerdir.

Kanalı yönlendiricinin ayarlarından değiştirmeniz gerekir. Bir kez daha, cihazınızın belgelerini veya çevrimiçi yardım sayfasını kullanarak bunu nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz.

Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, yönlendiriciniz için en iyi Wi-Fi kanalını nasıl seçeceğinizle ilgili makalemize bakın .

8. Yönlendiriciyi Farklı Bir Banda Geçirin

Tipik bir ev kablosuz cihazlarla doludur. Neyse ki, çift veya üç bantlı bir yönlendiriciyle, hızları en üst düzeye çıkarmak için bunları ayırma yeteneğine sahip olacaksınız.

Basit bir ifadeyle, ağ trafiği için başka bir şerit açıyorsunuz. Tek şeritli bir yol sizi oraya götürecek olsa da, ilgili herkes için iki (veya üç) şerit daha iyidir.

Çift bantlı bir yönlendiriciniz varsa, 2,4 GHz bandında yer kapmak için rekabet eden tüm cihazlarınız yerine bazılarını ek (ve genellikle daha az kalabalık) 5 GHz bandına atayabilirsiniz.

Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız satın alabileceğiniz en iyi çift bantlı yönlendiriciler hakkında yazdık.

9. Ağ Adınızı ve Parolanızı Değiştirin

Teknoloji konusunda bilgili birçok kişi hala yönlendiricilerinde varsayılan kullanıcı adını ve şifreyi kullanıyor. Orta düzey bilgisayar korsanları bile, varsayılan olmayan parolalarla nispeten güvenli ağları hackleyebilir.

Güçlü bir Wi-Fi şifresi kullanmak da aynı derecede önemlidir. Cihazlarınızı ayrı gruplara bölmek, donanım yazılımınızı güncellemek ve yoğun trafik dönemlerinde kanal değiştirmek gibi harika bir iş çıkarsanız da, komşularınız Wi-Fi'nizi geri alıyor ve onu tüm filmleri torrent için kullanıyorsa, bunların hepsi boşuna bir alıştırmadır. gün.

10. Yeni Ürün Yazılımını Yükleyin

Birçok yönlendirici, hiçbir şeyi mahvetmemeniz için ayarları nispeten yapay olarak korur. Bu, çoğu kullanıcı için harika olsa da, bazen fiyat etiketini çok aşan bir yönlendirici çalıştırana kadar dalıp ayarları hacklemek istersiniz.

En popüler yönlendiricilerden bazıları için birkaç açık kaynaklı ürün yazılımı seçeneği vardır. Her yönlendirici desteklenmese de, harika seçenekler sıkıntısı yoktur. Bir Netgear yönlendiriciyi hızlandırmanıza, bir TP-Link yönlendirici için en iyi ayarları bulmanıza ve hemen hemen her marka yönlendiricinin daha hızlı çalışmasını sağlamanıza yardımcı olabilirler.

DD-WRT, OpenWRT ve Tomato, en popüler üçüncü taraf aygıt yazılımlarından bazılarını oluşturur.

ISS'nizin donanımına bağlı kalırsanız, yeni üretici yazılımı yüklemenin bir seçenek olmadığını unutmayın. ISS'nizin yönlendiricisini mağazadan satın alınan bir yönlendiriciyle değiştirmenin iyi bir fikir olmasının nedenlerinden biri de budur.

Hız için Yönlendirici Ayarlarınızı Optimize Edin

Umarım bu makale, yönlendiricinizin hızını nasıl en üst düzeye çıkaracağınızı ve daha hızlı internet için en iyi yapılandırmayı nasıl belirleyeceğinizi göstermiştir.

Adımların bazıları biraz karmaşık gelebilir, ancak size sunulan ince ayarları öğrenmek ve anlamak için zaman ayırırsanız, yönlendiricinizin hızını dakikalar içinde artıracaksınız.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.