Windows 11 22H2 güncellemesi, Nvidia oyun performansını öldürüyor ve bazı kullanıcılar için BSOD'ye neden oluyor

Microsoft, bu hafta başlarında 190'dan fazla ülkede 22H2 güncellemesi olarak da bilinen Windows 11 2022 güncellemesini kullanıma sunmaya başladı. Bu şeylerde her zaman olduğu gibi, Nvidia GPU'ları tarafından desteklenen oyunlarda performansın etkilenmesi de dahil olmak üzere bazı insanlar için sorunlara neden oluyor.

22H2'nin piyasaya sürülmesi , Windows 11'in ilk büyük güncellemesinin gelişini işaret ediyor ve beraberinde Windows 10'un bir parçası olan birkaç özelliği getiriyor. Ancak görünen o ki, Microsoft'un çıkardığı her güncelleme gibi, bu güncelleme de birkaç istenmeyen hatayı ortaya çıkardı.

Windows En Son, önceki sürümlerle karşılaştırıldığında, Windows 11 22H2'nin oldukça kararlı olduğunu not eder, bu nedenle oyun kekemeliğinden etkilenen kişilerin çok memnun olma ihtimalleri olmasa da, bunun için Microsoft'a kredi verin.

Reddit, Microsoft'un Geri Bildirim Merkezi ve başka yerlerdeki kullanıcılar, 22H2 güncellemesini yükledikten sonra oyunlarındaki kararsız kare hızlarından şikayet ediyorlar. Bir kişi, etkilenen tek oyunun Battlefield 2042 olduğunu yazıyor. Ayrıca G-Sync ve sesin etkilendiği durumlar da var, ancak hepsinin ortak noktası, güncellemeyi geri almanın sorunları çözmesidir.

Çerçeve düşüşlerinin yalnızca PC'nin Nvidia GPU kullandığı durumlarda meydana geldiği görülüyor. Yeşil Takım raporları araştırdığını söyledi, bu yüzden yakında daha fazlasını duyabiliriz. Bu sorunları yaşıyorsanız ve Windows güncellemesini geri almamayı tercih ediyorsanız, "Nvidia FrameView SDK" adlı bir hizmeti kapatmak sorunu çözebilir. 'Pencereli oyunlar için değişken yenileme hızı ve optimizasyonları' devre dışı bırakmak da bazı durumlarda işe yaradı.

Microsoft, 22H2 gelmeden önce sorunun farkında olabilirdi, çünkü Windows Insider Programındakilerden bazıları, güncellemeyi test ederken benzer oyun performansı düşüşlerini bildirdi.

Kullanıcıların keşfettiği sadece oyun kekemeliği değil. Güncelleme yüklenirken korkunç Ölümün Mavi Ekranının göründüğüne dair raporlar var.

Neyse ki, bu raporların sayısı çok fazla değil, bu nedenle sorunlar o kadar yaygın görünmüyor. Windows 11 22H2 güncellemesinde sunulan ve bu makalede hata olmayan tüm yeni özellikleri kontrol ettiğinizden emin olun.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.