Windows 11 kullanıcıları artık oyun bazında Otomatik HDR'yi ayarlayabilir

Windows 11'in en çekici özelliklerinden biri, resmi olarak desteklemeyen 1000'den fazla DirectX 11 ve DX12 oyununa HDR ekleme yeteneğidir. Artık Microsoft, kullanıcılara Otomatik HDR üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor ve erişimi kolaylaştırıyor.

Microsoft kısa süre önce , Otomatik HDR Yoğunluğu kaydırıcısı ekleyen Windows 11 Oyun Çubuğu için bir güncelleme duyurdu . Bu özellik, her oyun için ayarı hatırlayacaktır. Güncelleme ayrıca açma/kapama geçişine daha kolay erişilmesini sağlar. Kaydırıcı, Game Bar sürüm 5.721 ve üzeri ile birlikte gelir. Kullanıcılar, Windows Mağazası uygulaması aracılığıyla güncelleyebilir.

Kendi HDR uygulamasına sahip oyunlar genellikle ayarlama ayarlarıyla birlikte gelir. Ne yazık ki, Windows 11'deki diğer oyunlarda Otomatik HDR kullanmak şimdiye kadar yalnızca bir açma/kapama düğmesi içeriyordu. Bu tek bedene uyan çözüm, Auto HDR'nin desteklediği 1000'den fazla oyunda eşit derecede etkili değildir.

Kaydırıcıya ulaşmak önemsiz bir meseledir - önce Oyun Çubuğu kaplamasını getirmek için Win+G tuşlarına basın. Bir kez orada, kaydırıcı Ayarlar > Oyun Özellikleri > HDR Yoğunluğunu Ayarla altında. Ayar düğmesine tıklamak, kaydırıcıyı, kullanıcıların Oyun Çubuğuna sabitleyebilecekleri ayrı bir Pencerede getirir. Otomatik HDR'nin açma/kapama düğmesi, ayar düğmesinin hemen üzerindedir.

Microsoft ayrıca, bazı kullanıcıların bunları aşırı bulduğunu kabul ederek, Windows Insider üyelerine Otomatik HDR bildirimlerini kapatma yeteneği verdi. Anahtar, Ayarlar > Sistem > Bildirimler altındadır. Kullanıcılar ayrıca, Otomatik HDR'ye ses çalmadan veya afiş göstermeden bildirim göndermesini söyleyebilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.