Windows ve Mac için WhatsApp

Windows ve Mac için WhatsApp, telefonunuzdaki WhatsApp hesabının uzantılarıdır. Gönderdiğiniz ve aldığınız mesajlar telefonunuz ve bilgisayarınız arasında senkronize edilir ve mesajlarınızı tüm cihazlarda görebilirsiniz.

WhatsApp'ı bilgisayarımda ve telefonumda aynı anda kullanabilir miyim?

Evet. WhatsApp web ve masaüstü uygulamaları, telefonunuzdaki WhatsApp hesabının uzantılarıdır. Gönderdiğiniz ve aldığınız mesajlar senkronize edilir ve mesajlarınızı tüm cihazlarda sorunsuz bir şekilde görebilirsiniz. Aynı anda en fazla dört bağlantılı cihaz ve bir telefon kullanabilirsiniz.

Neden PC/Mac'te WhatsApp kullanıyorsunuz?

WhatsApp'ı bir masaüstü bilgisayarda kullanmak çeşitli nedenlerle yararlıdır. Mesajlaşma için daha geniş bir ekrana sahip olma, WhatsApp'ta mesaj göndermeye devam ederken aynı anda birden fazla görev yapabilme ve telefonunuz yakında değilken bile mesaj gönderip alma yeteneği önemli avantajlardan bazılarıdır. Ek olarak, küçük bir dokunmatik ekran yerine fiziksel bir klavyede yazmak daha uygun olabilir.

Telefonum çevrimdışı olursa ne olur?

WhatsApp'a ilk kez kaydolduğunuzda veya yeni cihazları eşleştirdiğinizde yalnızca telefonunuzun çevrimiçi olması gerekir. Kaydolduktan sonra, bağlı cihazlarda WhatsApp'ı kullanmak için telefonunuzun çevrimiçi kalması gerekmez, ancak telefonunuzu 14 günden fazla kullanmazsanız bağlı cihazlarınız çevrimdışı olacaktır.

WhatsApp Masaüstü'nü kullanarak görüntülü görüşme yapabilir miyim?

Evet, dizüstü/PC web kameranızı kullanarak WhatsApp masaüstünde ücretsiz sesli ve görüntülü arama yapabilirsiniz.

WhatsApp güvenli mi?

WhatsApp, tüm özel iletişimler için varsayılan olarak uçtan uca şifreleme sunar ; buna mesajlar ve çağrılar, grup ve bire bir sohbetler ile gönderdiğiniz tüm fotoğraflar veya dosyalar dahildir.

Bununla birlikte, WhatsApp'ın sahibi Facebook'tur ve bu da pek çok kişinin gizlilik konusunda merak uyandırmasına neden olur. Daha fazla güvenlik bilincine sahip kullanıcılar, kişisel veya hassas bilgileri paylaşmak için genellikle Signal veya Telegram kullanmayı tercih eder.

Aynı anda en fazla dört bağlantılı cihaz ve bir telefon kullanabilirsiniz. Bağlı her cihaz, uçtan uca şifreleme yoluyla aynı düzeyde gizlilik ve güvenliği korurken WhatsApp'a bağımsız olarak bağlanır.

Bağlı cihazlarda WhatsApp'ı kullanmak için telefonunuzun çevrimiçi kalması gerekmez, ancak telefonunuzu 14 günden fazla kullanmazsanız bağlı cihazlarınızın oturumu kapatılacaktır.

WhatsApp, Android ve iPhone / iOS için kullanılabilir.

Özellikler

  • WhatsApp Masaüstü ile, sizin için en uygun cihazda sohbet edebilmek için tüm sohbetlerinizi bilgisayarınızla sorunsuz bir şekilde senkronize edebilirsiniz.

Varsayılan Güvenlik

  • En kişisel anlarınızdan bazıları WhatsApp'ta paylaşılır, bu nedenle uygulamamızın en son sürümlerinde uçtan uca şifreleme oluşturduk. Uçtan uca şifrelendiğinde, mesajlarınız ve aramalarınız güvenlik altına alınır, böylece yalnızca siz ve iletişim kurduğunuz kişi onları okuyabilir veya dinleyebilir ve aralarındaki hiç kimse, WhatsApp bile.

Masaüstü çağrısı

  • Uygulama bilgisayarınızda yüklüyse, WhatsApp Masaüstündeki kişilerinizle ücretsiz sesli ve görüntülü arama yapabilirsiniz.

Ne var ne yok

WhatsApp, macOS (beta) için yerel uygulamasını başlattı

Yerel uygulamaların avantajları:

  • Artırılmış güvenilirlik ve hız
  • Masaüstü işletim sisteminiz için tasarlanmış ve optimize edilmiştir
  • Telefonunuz çevrimdışıyken bile bildirim ve mesaj almaya devam edin

Önceki sürüm notları

Yardımcı olmak için, bugün tüm dünyadaki WhatsApp kullanıcıları için proxy desteğini başlatıyoruz. Bunun anlamı, bağlantılarının engellenmesi veya kesilmesi durumunda WhatsApp'a erişimi sürdürmek için gücü insanlara veriyoruz.

Bir proxy seçmek, dünyanın dört bir yanındaki gönüllüler ve kuruluşlar tarafından insanların özgürce iletişim kurmasına yardımcı olmaya adanmış sunucular aracılığıyla WhatsApp'a bağlanmanıza olanak tanır. Başkalarının bağlanmasına yardımcı olma yeteneğiniz varsa, burada bir proxy'yi nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Proxy aracılığıyla bağlanmak, WhatsApp'ın sağladığı yüksek düzeyde gizlilik ve güvenliği korur. Kişisel mesajlarınız yine de uçtan uca şifreleme ile korunacaktır; bu, sizinle iletişim kurduğunuz kişi arasında kalmalarını ve proxy sunucuları, WhatsApp veya Meta dahil kimse tarafından görülmemesini sağlar.

2023 dileğimiz bu internet kesintilerinin hiç yaşanmaması. İran'da aylardır gördüğümüz gibi kesintiler, insanların insan haklarını inkar ediyor ve insanları acil yardım almaktan alıkoyuyor. Bu kesintilerin devam etmesi durumunda, bu çözümün güvenli ve güvenilir iletişime ihtiyaç duyulan her yerde insanlara yardımcı olacağını umuyoruz.

Bu seçenek artık uygulamamızın en son sürümünü çalıştıran herkes için ayarlar menüsünde mevcuttur. Bu özelliğin nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi burada.

WhatsApp'ta Geliştirilmiş Arama

WhatsApp en çok dünyanın her yerindeki kullanıcılara özel ve güvenli mesajlaşma sağlamasıyla tanınırken, giderek daha fazla insan WhatsApp'ı sesli ve görüntülü aramalarla bağlantı kurmanın bir yolu olarak kullanıyor. Bu nedenle, bu yıl boyunca, sevdikleriniz, meslektaşlarınız ve topluluklarınızla güvenli bir şekilde iletişim kurmak için WhatsApp'ta arama konusunda çeşitli iyileştirmeler başlattık.

Görüşmelerde grup olarak daha iyi bağlantı kurmak için yeni özellikler ekledik:

  • 32 kişilik arama: Tıpkı sesli aramalarda olduğu gibi artık cep telefonunuzdan 32 kişiye kadar görüntülü görüşme yapabilirsiniz, bu da eskiye göre 4 kat daha fazla kişi demektir.
  • Arama katılımcılarına mesaj gönderin veya sessize alın: Bir katılımcıya uzun basmak, video veya ses beslemesini büyütür ve aramaları devam ettirirken onları sessize almanıza veya ayrı ayrı mesaj göndermenize olanak tanır.
  • Arama bağlantıları: İster son dakika araması yapın, ister ileriyi planlayın, bir arama bağlantısını paylaşarak insanları kolayca bir grup görüşmesine davet edebilirsiniz.

Daha sorunsuz bir arama deneyimi için tasarım değişiklikleri de yaptık:

  • Renkli dalga biçimleri: Artık kamera kapalıyken kimin konuştuğunu kolayca görebilirsiniz
  • Görüşme sırasında banner bildirimleri: Yeni birinin bir grup görüşmesine katıldığını görün
  • iOS'ta Resim içinde Resim: Şimdi beta testinde ve yeni yılda kullanıma sunuluyor, simge durumuna küçültülmüş çağrı içi video ekranı sayesinde çağrı sırasında kolayca çoklu görev gerçekleştirin

Her zaman olduğu gibi, WhatsApp'taki tüm aramalar, insanların gizliliğini ve güvenliğini korumak için varsayılan olarak uçtan uca şifrelenir.

Dünyanın neresinde olursanız olun WhatsApp'ta yüksek kaliteli, özel görüşmeleri desteklemeye devam ederken, gelecek yıl iyileştirmeler yapmaya devam edeceğiz.

WhatsApp'ta Bul, Mesaj Gönder ve Satın Al

Bugün, insanların WhatsApp'ta bir işletmeden bir şeyler bulmasına, mesaj göndermesine ve satın almasına yardımcı olmak için geliştirdiğimiz şeyle ilgili bir güncelleme paylaşıyoruz. Ekibimiz bugün tüm alışveriş deneyimini doğrudan bir WhatsApp sohbetine taşıma vizyonumuzu tartıştığımız Brezilya'da.

İş bul

İnsanlar, hâlihazırda WhatsApp kullanan milyonlarca küçük işletmeden ve on binlerce markadan hızlı bir şekilde yardım almanın uygun bir yolunu istiyor. Bugün, doğrudan WhatsApp'ta işletme bulma özelliğini kullanıma sunuyoruz, böylece insanlar artık işletmelere seyahat veya bankacılık gibi kategorilere göre göz atabilir veya işletme adına göre arama yapabilir. Bu, insanları web sitelerinden telefon numaraları bulma veya kişilerine bir numara yazma zorunluluğundan kurtaracaktır.

İş aramayı, insanların gizliliğini koruyacak şekilde oluşturduk. Aradığınız şey, hesabınıza geri bağlanamayacak şekilde işlenir. Başlangıç ​​olarak, insanların WhatsApp İş Platformumuzu kullanarak şirketleri bulabilecekleri Brezilya, Kolombiya, Endonezya, Meksika ve Birleşik Krallık'a işletme arama özelliğini getiriyoruz. Brezilya'da arama, insanların küçük işletmeleri bulmasına da yardımcı olacak.

İleti

WhatsApp'ı daha fazla işletme kullandıkça, ilk ilkemiz insanları konuşmalarının denetiminde tutmak olmaya devam ediyor. Bunu doğru yapmak, bize güvenen insanlar ve işletmeler için olduğu kadar WhatsApp için de önemlidir. WhatsApp'a katılan son işletmelerden bazıları, insanların bir banka hesabı açmasına, metro bileti satın almasına ve yiyecek sipariş etmesine yardımcı oluyor.

Satın almak

Sonuç olarak, insanların kredi veya banka kartlarıyla doğrudan bir sohbetten güvenli bir ödeme yapabilmelerini istiyoruz. Bu deneyimi yakın zamanda Hindistan'da kullanıma sunduk ve şimdi bunu Brezilya'da birden çok ödeme iş ortağıyla test etmekten heyecan duyuyoruz. Bu sorunsuz ödeme deneyimi, bir web sitesine gitmek, başka bir uygulama açmak veya şahsen ödeme yapmak zorunda kalmadan WhatsApp'ta alım satım yapmak isteyen kişiler ve işletmeler için ezber bozacak.

Bu yeni deneyimler, WhatsApp'ı insanların en sevdikleri işletmelerle bağlantı kurmaları için en iyi yol haline getirmenin bir parçasıdır. Geri bildiriminizi dört gözle bekliyoruz.

Önceki sürüm notları

Yerel uygulamaların avantajları:

  • Artırılmış güvenilirlik ve hız
  • Masaüstü işletim sisteminiz için tasarlanmış ve optimize edilmiştir
  • Telefonunuz çevrimdışıyken bile bildirim ve mesaj almaya devam edin

Mac kullanıcıları

  • Mac işletim sistemlerine özgü WhatsApp masaüstü uygulaması şu anda geliştirme aşamasındadır.
  • Erken erişim ve testlerde bize yardımcı olmak için beta programını buradan indirebilirsiniz .
  • Bir Mac kullanıcısı olarak tarayıcınızda WhatsApp Web'i kullanabilir veya web tabanlı WhatsApp Masaüstü uygulamasını indirebilirsiniz.

Windows için WhatsApp masaüstü uygulaması hakkında daha fazlasını buradan okuyun .

Önceki sürüm notları:

WhatsApp, göndere bastıktan sonra sohbetlerinizden mesajlarınızı silmeniz gereken süreyi 2 gün 12 saate çıkardı. Ayrıca, çevrimiçi durumunuzu gizlemek için daha fazla seçenek ekleyerek gizliliği geliştirdiler, bir kez görüntülenen mesajlar için ekran görüntülerini engellediler ve artık diğer katılımcıların haberi olmadan gruplardan sessizce ayrılabilirsiniz.

Önceki sürüm notları

  • Herhangi bir emoji ile tepki verme yeteneğinin yanı sıra ek iyileştirmeler ve düzeltmeler de dahil olmak üzere mesaj tepkilerinde yapılan güncellemeler.
  • Grup katılımcı limiti 512'ye yükseltildi
  • Maksimum dosya boyutu sınırı 2 GB'a yükseltildi
  • Grup aramalarında, diğerlerinin sesini kapatabilir veya karolarına uzun basarak onlara mesaj gönderebilirsiniz.

Tepkiler, 2GB Dosya Paylaşımı, 512 Grup

WhatsApp'ta Topluluklar vizyonumuzla geçen ay duyurduğumuz gibi, şimdi WhatsApp'ta güvenli bir şekilde iletişim kurmak ve işleri halletmek için kuruluşlar, işletmeler ve diğer birbirine sıkı sıkıya bağlı gruplar için inşa ediyoruz. Şu ana kadar aldığımız geri bildirimler çok olumlu ve birçok yeni özelliği insanların eline geçirmek için sabırsızlanıyoruz.

Emoji tepkilerinin artık uygulamanın en son sürümünde mevcut olduğunu paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Tepkiler eğlenceli, hızlı ve gruplardaki aşırı yükü de azaltıyor. Gelecekte daha da geniş bir ifade yelpazesi ekleyerek bunları geliştirmeye devam edeceğiz.

Ayrıca, uçtan uca şifrelemeyle korunan WhatsApp içinde tek seferde 2 GB'a kadar dosya gönderebilirsiniz. Bu, önceki 100MB sınırına göre bir artış ve küçük işletmeler ile okul grupları arasındaki işbirliği için faydalı olacağını düşünüyoruz. Daha büyük dosyalar için WiFi kullanmanızı öneririz ve yükleme veya indirme sırasında transferinizin ne kadar süreceğini size bildirmek için bir sayaç görüntüleyeceğiz.

Sürekli olarak aldığımız en önemli isteklerden biri, bir sohbete daha fazla kişi ekleme seçeneğidir, bu nedenle, bir gruba 512 kişiye kadar ekleme özelliğini yavaş yavaş kullanıma sunuyoruz. Özel, güvenli ve emniyetli topluluklar oluşturmak emek ister ve bu iyileştirme serisinin insanların ve grupların birbirine yakın kalmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz.

İnsanların bu güncellemeleri beğendiğini umar ve yıl boyunca daha fazlasını paylaşmayı dört gözle bekleriz.

WhatsApp masaüstü uygulaması artık telefonunuzun çevrimiçi olmasını gerektirmez

Özel ve güvenli bire bir sesli ve görüntülü aramaların artık WhatsApp'ın masaüstü uygulamasında kullanılabileceğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

Geçen yıl boyunca, genellikle uzun konuşmalar için WhatsApp'ta birbirini arayan insanların sayısında önemli artışlar gördük. Geçen yılbaşında 1,4 milyar sesli ve görüntülü görüşme ile bir günde en çok arama rekorunu kırdık. Hâlâ sevdiklerinden ayrı olan ve yeni çalışma yöntemlerine alışan bu kadar çok insan varken, dünyanın neresinde olursanız olun veya kullandığınız teknoloji ne olursa olsun, WhatsApp'ta sohbetlerin olabildiğince yüz yüze görüşmeye yakın olmasını istiyoruz.

Daha büyük bir ekranda yanıt vermek, iş arkadaşlarınızla çalışmayı, ailenizi daha büyük bir tuval üzerinde daha net görmeyi veya konuşurken bir odada hareket etmek için ellerinizi serbest bırakmayı kolaylaştırır. Masaüstü aramayı daha kullanışlı hale getirmek için, hem dikey hem de yatay yönde sorunsuz çalışmasını, bilgisayar ekranınızda yeniden boyutlandırılabilir bağımsız bir pencerede görünmesini ve görüntülü sohbetlerinizi bir tarayıcı sekmesinde asla kaybetmemeniz için her zaman üstte olacak şekilde ayarlanmasını sağladık. veya açık pencere yığını.

WhatsApp'ta sesli ve görüntülü aramalar uçtan uca şifrelenmiştir, bu nedenle ister telefonunuzdan ister bilgisayarınızdan arayın WhatsApp onları duyamaz veya göremez. Size güvenilir ve kaliteli bir deneyim sunabilmemiz için WhatsApp masaüstü uygulamasında bire bir görüşmelere başlıyoruz. Gelecekte bu özelliği grup sesli ve görüntülü aramaları içerecek şekilde genişleteceğiz.

Uygulama bilgisayarınızda yüklüyse, WhatsApp Masaüstündeki kişilerinizle ücretsiz sesli ve görüntülü arama yapabilirsiniz.

Masaüstü arama şu durumlarda desteklenir:

  • Windows 10 64 bit sürüm 1903 ve daha yenisi
  • macOS 10.13 ve daha yenisi

WhatsApp Masaüstünde arama yapmak veya almak için şunlara ihtiyacınız olacak:

  • Sesli ve görüntülü aramalar için bir ses çıkış cihazı ve mikrofon.
  • Görüntülü aramalar için bir kamera.
  • Bilgisayarınızda ve telefonunuzda etkin bir internet bağlantısı. Arama telefonunuzdan yapılmaz, ancak aramayı kurmak için çevrimiçi olması gerekir.
  • WhatsApp'a bilgisayarınızın mikrofonuna ve kamerasına erişim izni vermek için. WhatsApp'ın aramalar için bilgisayarınızın mikrofonuna ve görüntülü aramalar için kamerasına erişmesi gerekiyor.

Not: Grup çağrıları şu anda WhatsApp Masaüstünde desteklenmemektedir.

Önceki sürüm notları:

Pek çok kişiden son güncellememizle ilgili ne kadar kafa karışıklığı olduğunu duyduk. Endişeye neden olan pek çok yanlış bilgi var ve herkesin ilkelerimizi ve gerçekleri anlamasına yardımcı olmak istiyoruz.

WhatsApp basit bir fikir üzerine inşa edildi: arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaştıklarınız aranızda kalır. Bu, kişisel görüşmelerinizi her zaman uçtan uca şifreleme ile koruyacağımız anlamına gelir, böylece ne WhatsApp ne de Facebook bu özel mesajları göremez. Bu nedenle, herkesin kimin mesajlaştığını veya kimin aradığını kaydetmeyiz. Ayrıca paylaşılan konumunuzu göremiyoruz ve kişilerinizi Facebook ile paylaşmıyoruz.

Bu güncellemelerle bunların hiçbiri değişmiyor . Bunun yerine güncelleme, insanların bir işletmeye WhatsApp üzerinden mesaj göndermek için ihtiyaç duyacakları yeni seçenekler içeriyor ve verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız hakkında daha fazla şeffaflık sağlıyor. Bugün herkes WhatsApp'ta bir işletmeyle alışveriş yapmıyor olsa da, gelecekte daha fazla kişinin bunu yapmayı seçeceğini ve insanların bu hizmetlerden haberdar olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu güncelleme, Facebook ile veri paylaşma yeteneğimizi genişletmez.

Şimdi insanlardan şartları inceleyip kabul etmelerinin isteneceği tarihi geri alıyoruz. 8 Şubat'ta kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek. Ayrıca, WhatsApp'ta gizlilik ve güvenliğin nasıl çalıştığı hakkındaki yanlış bilgileri temizlemek için çok daha fazlasını yapacağız. Ardından, 15 Mayıs'ta yeni iş seçenekleri kullanıma sunulmadan önce, politikayı kendi hızlarında gözden geçirmek için kademeli olarak insanlara gideceğiz.

WhatsApp, dünyanın dört bir yanındaki insanlara uçtan uca şifreleme getirilmesine yardımcı oldu ve bu güvenlik teknolojisini şimdi ve gelecekte savunmaya kararlıyız. Bize ulaşan herkese ve gerçekleri yaymaya ve söylentileri durdurmaya yardımcı olan pek çok kişiye teşekkür ederiz. WhatsApp'ı özel olarak iletişim kurmanın en iyi yolu haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.