Windows'un Korsan Bir Kopyasını Asla Kullanmamanız İçin 6 Neden

Yasadışı yollarla indirilen veya etkinleştirilen bir Windows kopyasına korsan kopya denir. Çoğu kullanıcı, özelliklerine tam erişimin keyfini çıkarırken orijinal kopya için Microsoft'a ödeme yapmaktan kaçınmak için Windows'un kırık bir sürümünü tercih eder.

Mesele şu ki, Windows'un kırık bir sürümünü indirmek, Microsoft'tan etkinleştirilmemiş bir sürümü ücretsiz olarak yüklemekten çok daha kötü olabilir. Bu suçu işlemeyi düşünseniz de düşünmeseniz de, korsan Windows'un fikrinizi değiştirebilecek risklerini ve güvenlik endişelerini ortaya çıkaracağız.

1. Herhangi Bir Windows Güncellemesi Alamayabilirsiniz

Microsoft, Windows için yeni özellikler sunan, önceki güncellemelerin hatalarını düzelten, tüm boşlukları ortadan kaldıran ve kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini sağlamak için sistem güvenliğini daha kusursuz hale getiren düzenli güncellemeler yayınlar.

Microsoft, Windows kopyanızın yasal olmadığını anlarsa, ona güncellemeler sağlamaz. Düzenli güncellemeler olmadan, yeni özelliklere erişemeyeceksiniz, hatalar birikecek, güvenliğinizi tehlikeye atacak ve ihlal riskleri her zaman başınızın üzerinde belirecek.

Bu nedenle, düzenli güncellemeleri almayarak ne kadar kaybedeceğinizi düşünürsek, korsan bir kopya almaya değmez.

2. Korsan Bir Windows Kopyası Daha Az Güvenlidir

Öncelikle Windows bilgisayarınızda çalışmayı ve tüm gizli belgelerinizi saklamayı planlıyorsanız, korsan bir Windows kopyası kullanmak şimdiye kadar verdiğiniz en kötü karar olabilir.

Korsan kopyalar güncelleme almadığından, kötü amaçlı yazılımların veya virüslerin bunlara bulaşma olasılığı daha yüksektir. Korkunç fidye yazılımı gibi tek bir kötü amaçlı yazılım türü, sizi dosyalarınızdan silebilir veya kilitleyebilir.

Rastgele saldırıların yanı sıra, Windows'u indirdiğiniz kişi korsan kopyayı kötü amaçlı yazılımla yüklemiş olabilir. Bu nedenle, indirme işleminizle umduğunuzdan çok daha fazlasını elde edersiniz ve bu, Microsoft'un desteği olmadan alamayacağınız bir risktir.

Ve bir sorun olması durumunda Microsoft'tan acil yardım alabilir misiniz? Kesinlikle hayır! Bir şirketin ürünlerinden birini çaldıktan sonra sizi müşteri desteğiyle eğlendirmesini beklememelisiniz. Bu, savaşa kendin girmen gerektiği anlamına gelir.

3. Performansta Bir Düşüş Görebilirsiniz

Düzenli Windows güncellemelerinin sisteminizi güvende tutmasıyla aynı şekilde, işletim sisteminin optimum seviyelerde çalışmasına da yardımcı olurlar. Sisteminizi bir süre güncellemezseniz, muhtemelen performansta bir düşüş göreceksiniz.

Ve bu, daha önce ele aldığımız gibi, işletim sistemiyle birlikte gelen kötü amaçlı yazılımları içermez. Örneğin, dağıtımcı bilgisayarınıza bir kripto hırsızı koymuş olabilir , yani sistem kaynaklarını gizlice kullanarak kripto madenciliği yapıyor olabilir.

Bilgisayarınız bu kadar aşırı yük altındayken, işlemin geri kalanı için çok az kaynağa sahip olur ve bu da onu yavaşlatır. Bu nedenle, sisteminizin çökmesini, donmasını, gecikmesini veya her şeyi işlemesinin sonsuza kadar sürmesini istemiyorsanız, korsanlıktan uzak durun.

4. Microsoft Ürünlerine Sınırlı Erişim Sağlayacak ve Yasaklanma Riskiyle Karşılaşacaksınız

Windows'un korsan bir kopyasını çalıştırmanın bir başka dezavantajı, diğer Microsoft ürünlerini güvenle kullanamayacak olmanızdır. Microsoft, herhangi bir zamanda sahte lisanslama ayrıntılarını algılayabilir ve bu, kullandığınız diğer hizmetlere, ödeme yapmış olsanız bile erişiminizi kaybetmenize neden olabilir.

Microsoft, mağazası gibi ürünlerinin çoğuna erişmenizi de engelleyebilir. Bu, orijinal bir Windows kopyasına yükseltme yapana kadar yalnızca üçüncü taraf yazılımlara güvenmenize neden olur. Bu nedenle, Microsoft ürün ve hizmetlerinin hayranıysanız ve bunlar olmadan yaşayamıyorsanız, ne pahasına olursa olsun korsanlıktan kaçınmalısınız.

5. Hackerlar Sizi Casus Olabilir

Orijinal Windows, orijinal ürün anahtarıyla etkinleştirildiğinde, Windows etkinleştirme sunucusuyla bağlantı kurar. Üçüncü taraf etkinleştiriciler kullanarak etkinleştirdiğinizde, bağlandığı sunucunun sizi gözetlemeye başlaması ihtimali vardır.

İleride bilgisayarınızı her kullandığınızda izlenirsiniz ve sisteme beslediğiniz tüm kritik bilgiler sahne arkasındaki sunuculara yüklenebilir. Arka planda neler olup bittiğinin farkında olmazsanız, sizi ciddi şekilde belaya sokabilir.

Kişisel bilgilerinizin çalınmasına ek olarak, casuslar kritik verileri değiştirebilir ve bu, gizli olması durumunda yasal sonuçlara bile yol açabilir. Verilerinizi meraklı gözlerden korumak için, tüm kapıları bilgisayar korsanlarına kapatabilmeniz için Windows'unuzu etkinleştirmek için yasa dışı yöntemler kullanmaktan kaçınmak en iyisidir.

6. Parmaklıklar Ardında Kalabilirsiniz

Çoğu durumda, öncelikle yalnızca bilgisayarınızda kullanıyorsanız, Windows'un korsan bir kopyasını çalıştırırken yakalanmazsınız. Ancak, ofisinizdeki gibi halka açık bir bilgisayarda Windows'un kırık bir sürümünü çalıştırıyorsanız, ağır sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Birisi sizi korsan bir Windows kopyası kullanırken yakalarsa , kırılmış Windows 10'un toplu yasa dışı kullanımını Microsoft'a bildirebilir . Bu durumda Microsoft veya yetkili kurumlarından herhangi biri size karşı yasal işlem başlatabilir. Bu size sadece büyük bir cezaya mal olmakla kalmaz, aynı zamanda sizi parmaklıklar ardına da koyabilir.

Korsan Windows ile ilişkili riskler ve neden olabileceği sorunlar göz önüne alındığında, orijinal bir Windows kopyası satın almak daha iyidir. Ek olarak, Windows nispeten ucuz olduğu için, onu bugün satın almak sizi gelecekte sınırsız hasara uğramaktan koruyacaktır.

Korsan Windows'tan Uzak Durun

Windows'un korsan bir kopyasını kullanmanın tehlikelerine aşina olursunuz. Bu nedenle, yasa dışı faaliyetlerde bulunmak yerine verilerinizi korumak ve güvende kalmak için orijinal bir Windows kopyası satın alın. Orijinal bir sürümü karşılayamıyorsanız, Microsoft Windows'un ücretsiz sürümünü kullanmalısınız. Bu şekilde bazı özelliklere erişiminiz olmayacak olsa da birçok riskten kaçınacaksınız.

Windows'u ilk kez satın almayı veya yüklemeyi planlıyorsanız, aktif olarak kullanmaya başlamadan önce güncelleme ayarlarını yapılandırmayı, Microsoft Defender'ı kurmayı ve bir yedekleme planı oluşturmayı unutmayın.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri