WordPress 6.0, 1.000'den fazla güncelleme ve geliştirmeyle kullanıma sunuldu

İnternetteki tüm web sitelerinin %40'ından fazlası WordPress tabanlıdır. Sürüm 6.0, çok sayıda kararlılık ve performans geliştirmesinin yanı sıra daha kolay web sitesi oluşturma ve özelleştirme için geliştirilmiş blok temalarla birlikte gelir.

WordPress'in aynı anda hem ücretsiz hem de paha biçilemez olduğunu söylemek isteriz. Çekirdek yazılım, yüzlerce topluluk gönüllüsü tarafından oluşturulmuştur ve daha fazlası için hazır olduğunuzda, sitenizi neredeyse hayal edebileceğiniz her şeye dönüştürmek için kullanılabilecek binlerce eklenti ve tema vardır.

WordPress'i çalıştırmak için ana makinenizin şunları desteklemesini öneririz:

  • PHP sürüm 7.4 veya üzeri.
  • MySQL sürüm 5.7 veya üzeri VEYA MariaDB sürüm 10.3 veya üzeri.
  • HTTPS desteği

Bu kadar. WordPress'i çalıştırmak için en sağlam sunucu olarak Apache veya Nginx'i öneriyoruz, ancak PHP ve MySQL'i destekleyen herhangi bir sunucu işinizi görecektir.

Özellikler

Bloklarla Bina

Yeni blok tabanlı düzenleyici, içeriğinizin ziyaretçilerinize nasıl göründüğünü değiştirmeyecek. Yapacağı şey, herhangi bir multimedya türünü bir çırpıda eklemenize ve kalbinizin içeriğine göre yeniden düzenlemenize izin vermektir. Her içerik parçası kendi bloğunda olacaktır; kolay manevra için ayrı bir sargı. Daha çok HTML ve CSS türünden biriyseniz, bloklar önünüzde durmayacaktır. WordPress, sonucu değil, süreci basitleştirmek için burada.

İnşa Etme Özgürlüğü, Yazma Özgürlüğü

Bu yeni düzenleme deneyimi, içeriğin yanı sıra tasarımın da daha tutarlı bir şekilde ele alınmasını sağlar. Müşteri siteleri oluşturuyorsanız, yeniden kullanılabilir bloklar oluşturabilirsiniz. Bu, müşterilerinizin her zaman yeni içerik eklemesine olanak tanırken, aynı zamanda tutarlı bir görünüm ve his sağlar.

Blok düzenleyici için tasarlandı

Twenty Nineteen, varsayılan olarak mevcut olan bloklar için özel stiller içerir. Tema boyunca editör stillerinden kapsamlı bir şekilde yararlanır. Bu şekilde, içerik düzenleyicinizde oluşturduğunuz şey, sitenizin önünde gördüğünüz şeydir.

Basit, tip odaklı düzen

Geniş boşluk ve klasik serif gövde metniyle eşleştirilmiş modern sans-serif manşetlere sahip Twenty Nineteen, hareket halindeyken güzel olmak için tasarlandı. Yükleme hızını artırmak için sistem yazı tiplerini kullanır. Yavaş ağlarda artık uzun süre beklemek yok!

Tüm siteler için çok yönlü tasarım

Twenty Nineteen, çok çeşitli kullanım durumları için çalışmak üzere tasarlanmıştır. İster bir fotoğraf blogu yönetiyor, ister yeni bir iş kuruyor veya kar amacı gütmeyen bir kuruluşu destekliyor olun, Yirmi Ondokuz ihtiyaçlarınıza uyacak kadar esnektir.

Korumak

Bloklar, kullanıcıların içeriği doğrudan değiştirmeleri için rahat bir yol sağlarken, içerik yapısının yanlışlıkla kod düzenlemeleriyle kolayca bozulmamasını da sağlar. Bu, geliştiricinin çıktıyı kontrol etmesine, düzenlemeler yoluyla korunan ve kolayca kırılmayan cilalı ve anlamsal biçimlendirme oluşturmasına olanak tanır.

oluştur

Müşterileriniz için sezgisel kontrollerle kolayca bloklar oluşturmak için geniş bir API koleksiyonundan ve arayüz bileşenlerinden yararlanın. Bu bileşenlerin kullanılması yalnızca geliştirme çalışmalarını hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda tüm kullanıcılar için daha tutarlı, kullanılabilir ve erişilebilir bir arayüz sağlar.

Oluşturmak

Yeni blok paradigması, konu kullanıcı ihtiyaçlarını çözmeye geldiğinde bir keşif ve hayal gücü yolu açar. Birleşik blok ekleme akışıyla, müşterilerinizin ve müşterilerinizin her tür içerik için blokları bulması ve kullanması daha kolaydır. Geliştiriciler, zorlu API'lerle uğraşmak yerine vizyonlarını uygulamaya ve zengin düzenleme deneyimleri sağlamaya odaklanabilir.

Ne var ne yok

Grammy ödüllü caz müzisyeni Arturo O'Farrill'den ilham alan "Arturo" ve WordPress 6.0'a merhaba deyin. Çağdaş Latin cazı üzerindeki etkisi ile tanınan Arturo, elli yılda 15'ten fazla albüme imza attı.

Yaklaşık 1.000 geliştirme ve hata düzeltmesi ile 2022'nin ikinci büyük sürümü burada. Şimdi indir! Bugün itibariyle, WordPress dünya çapındaki web sitelerinin %42'sinden fazlasına güç sağlıyor.

Site sahipleri ve yöneticileri, bugün birçok kararlılık, performans ve kullanılabilirlik geliştirmesinden tam olarak yararlanmak için yükseltme yapmalıdır. WordPress içerik oluşturucuları, yazma ve tasarım deneyimlerini geliştirmeye yönelik bir dizi yeni özelliğin keyfini çıkaracaklar.

Gelişmiş Yazma Deneyimi

  • Yepyeni bir gönderi yazıyor veya mevcut bir sayfaya öğeler ekliyor olsanız da, yazma geliştirmeleri boldur. Aşağıdakiler dahil, içerik oluşturma sürecinizi kolaylaştırmanın daha fazla yolunu keşfedin:
  • Daha kolay kopyalama ve yapıştırma için birden çok blok boyunca metin seçin.
  • Son gönderilerin ve sayfaların listesine hızlı bir şekilde erişmek için iki açık parantez '[[' yazın.
  • Bazı blokları bir türden diğerine dönüştürdüğünüzde, örneğin bir Paragraf bloğundan bir Kod bloğuna dönüştürdüğünüzde mevcut stilleri koruyun.
  • Özelleştirilmiş düğmeler oluşturun ve yaptığınız tüm yeni düğmeler, stil özelleştirmelerini otomatik olarak koruyacaktır.
  • Güncellenmiş ayarlar ve kontroller ve etiket bulutu için yeni bir anahat stili ile etiket bulutlarını ve sosyal simgeleri daha da çekici hale getirin.

Stil Değiştirme

  • Blok temaları artık birden çok stil varyasyonu içerme seçeneğini içeriyor. Bu, yeni Stil sistemini daha da genişletir ve sitenizin görünümünü ve verdiği hissi tek bir tema içinde değiştirmek için kısayollar sağlar. Bu özelliği destekleyen blok temalarda, hem yazı tipi ağırlığı gibi mevcut ayarları hem de varsayılan renk paleti gibi stil seçeneklerini değiştirebilirsiniz. Sadece birkaç tıklamayla sitenizin görünümünü ve verdiği hissi değiştirin.

Daha Fazla Şablon Seçeneği

  • WordPress 6.0, blok temalar için beş yeni şablon seçeneği içerir: yazar, tarih, kategoriler, etiket ve sınıflandırma. Bu ek şablonlar, içerik oluşturucular için daha fazla esneklik sağlar. Her birini zaten bildiğiniz araçlarla veya bu sürümdeki aşağıdaki yeni seçeneklerle özelleştirin:
  • Öne çıkan görseller kapak bloğunda kullanılabilir.
  • Yeni özellikli görüntü boyutlandırma kontrolleri, istediğiniz sonuçları almanızı kolaylaştırır.
  • Bir şablonu düzenlerken, kökte veya bloklar arasında hızlı yerleştirici, daha hızlı çalışmanıza ve yeni düzen seçeneklerini keşfetmenize yardımcı olmak için kalıpları ve şablon parçalarını gösterir.
  • Sorgu bloğu, birden çok yazar üzerinde filtrelemeyi, özel sınıflandırmalar için desteği ve sonuç olmadığında gösterilenleri özelleştirme desteğini destekler.

Entegre Modeller

  • Desenler artık hızlı yerleştiricide veya yeni bir üstbilgi veya altbilgi oluştururken olduğu gibi daha fazla yerde ihtiyacınız olduğunda görünecek. Bir blok tema yazarıysanız, 'theme.json' kullanarak Kalıp Dizininden kalıpları kaydedebilirsiniz, bu da temanızın kullanıcıları için en yararlı olan belirli kalıplara öncelik vermenizi sağlar.

Ek Tasarım Araçları

  • Tasarım araçları, her sürümde daha güçlü ve sezgisel hale geliyor. 6.0 için öne çıkan bazı özellikler şunlardır:
  • Yeni bir renkli panel tasarımı yerden tasarruf sağlar, ancak yine de seçeneklerinizi bir bakışta gösterir.
  • Yeni sınır kontrolleri, sınırınızı tam istediğiniz gibi ayarlamanın daha basit bir yolunu sunar.
  • Renkleriniz için şeffaflık seviyeleri, daha da yaratıcı renk seçeneklerine olanak tanır.
  • Grup bloğunda bir blok koleksiyonundaki boşlukları, kenar boşluklarını, tipografiyi ve daha fazlasını tek seferde kontrol edin.
  • Blok gruplarını daha fazla yerleşim esnekliği ile konumlandırmak için yığın, sıra ve grup varyasyonları arasında geçiş yapın.
  • Farklı görünümler oluşturmak için Galeri bloğundaki boşluk desteği işlevini kullanın - tüm resimler arasına boşluk eklemekten boşlukları tamamen kaldırmaya kadar.

Daha İyi Liste Görünümü

  • Yeni klavye kısayolları, liste görünümünden birden çok blok seçmenize, bunları toplu olarak değiştirmenize ve liste içinde sürükleyip bırakmanıza olanak tanır. Liste Görünümü kolayca açılıp kapatılabilir; varsayılan olarak daraltılmış olarak gelir ve bir blok seçtiğinizde otomatik olarak geçerli seçime genişler.

Blok Kilitleme Kontrolleri

  • Artık bloklarınızı kilitleyebilirsiniz. Bir bloğu taşıma, bir bloğu kaldırma veya her ikisini birden yapma seçeneğini devre dışı bırakmayı seçin. Bu, proje devrini basitleştirir ve müşterilerinizin bu süreçte sitelerini kazara bozma endişesi olmadan yaratıcılıklarını açığa çıkarmalarına olanak tanır.

WordPress 6.0'da İyileştirilmiş Performans

  • Bu sürüm, WordPress'in performansını iyileştirmeye odaklanan birkaç güncelleme içerir. Bu geliştirmeler, sayfanın ve yükleme sonrası hızın iyileştirilmesi, çeşitli sorgu türlerinin yürütme süresinin azaltılması, önbelleğe alma, gezinme menüleri ve çok daha fazlasını içeren bir dizi performans alanını kapsar. Performans ekibi çalışma grubu, çekirdek geliştirme ekibinin önemli bir odak alanıdır. Bu grubun çalışmaları hakkında daha fazla bilgi için lütfen #performance hashtag'i ile WordPress Yapımı konusundaki çalışmalarını takip edin.

WordPress 6.0 Erişilebilirliğini Geliştirme

  • Erişilebilirlik, kapsayıcı bir topluluğu teşvik etme ve dünya çapında her türden kullanıcıyı destekleme WordPress misyonunun ayrılmaz bir parçasıdır. Bunu akılda tutarak, WordPress 6.0, özellikle platformun erişilebilirliğini artırmaya odaklanan 50'den fazla güncelleme içerir. Bu güncellemeleri okuyabilir ve devam etmekte olan erişilebilirlik girişimleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
  • Android sürümü 19.4'e güncellendi
  • macOS sürümü 7.2.0'a güncellendi

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri