Yeni Android Auto, bölünmüş ekran arayüzünü kullanarak herhangi bir ekran boyutuna uyum sağlar

Bu hafta Google I/O 2022'de yeni bir akıllı telefon, kulaklık ve akıllı saat duyurusunun yanı sıra Google, araç bilgi-eğlence yazılımı için önemli güncellemeleri de doğruladı. Android Auto, en popüler özelliklerine erişimi hızlandırmak için tasarlanmış yeni bir arayüz alıyor.

Android Auto'nun yeni arayüzü bu yaz daha sonra gelecek . En büyük değişikliği, navigasyon, mesajlaşma ve ses kontrolü için pencereleri aynı anda görüntüleyen yeni bir bölünmüş ekran görünümüdür.

Bu, kullanıcıların bir navigasyon haritasına bakmasına, müziklerini veya podcast'lerini kontrol etmesine ve farklı uygulamalar arasında geçiş yapmadan kişilerle iletişim kurmasına olanak tanır. Google, geri bildirimlerin en popüler olduklarını belirttikten sonra bu üç işlevi çoklu görev için seçti. Bu pencereler, çeşitli arabalardaki farklı ekran yönlerine uyum sağlamak için yeniden düzenlenebilir.

Google, önümüzdeki aylarda bu arayüze daha fazlasını eklemeyi planlıyor. Bu, mesajlaşmak ve hangi müziğin çalınacağını seçmek için bağlamsal önerileri içerebilir.

Kullanıcılar ayrıca navigasyon sisteminin tahmini varış zamanlarını kişilerine gönderebilecekler. Şirket, bunun kullanıcıların yol yerine bilgi-eğlence sistemine bakma süresini azaltacağını umuyor.

Video akışı uygulamalarını etkinleştirmek, dikkat dağıtıcı unsurların azalmasına karşı geliyor, ancak yakında Google'ın yerleşik bilgi-eğlence sistemi, araç park halindeyken bunlara izin verecek. Bunlar arasında YouTube, Tubi, Epix Now, web tarayıcıları ve telefonlardan yayınlanan içerik yer alacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri