Yeni Asus ROG Strix Scar oyun dizüstü bilgisayarı, 5,2 GHz'e hız aşırtmalı Intel Alder Lake-HX CPU'ya sahip

Intel, geçen hafta korkunç Alder Lake-HX dizüstü bilgisayar CPU'larını duyurduktan sonra, işlemcileri kullanan ilk şirketlerden biri Asus olacak gibi görünüyor. Bunları, birçok masaüstünü utandıracak yeni ROG Strix Scar oyun dizüstü bilgisayarlarında kullanacak.

ITHome , Asus'un yarın (17 Mayıs) Boundless etkinliğinde tanıtacağı en yeni ROG Strix Scar dizüstü bilgisayarlar için pazarlama slaytları keşfetti. Cihazların hem Alder Lake-H serisi hem de yeni Alder Lake-HX CPU serisi ile yapılandırılabileceği görülüyor.

Sıradaki amiral gemisi dizüstü bilgisayar, garip bir şekilde adlandırılan ROG Strix Scar 6 Plus Ultra, 16 çekirdek ve 24 iş parçacığı içeren bir Core i9-12900HX CPU'ya sahiptir. Bu, Alder Lake-HX serisindeki en iyi CPU (12950HX ile) ve Intel'in maksimum turbo frekansı 5.0GHz'e indirirken, Strix Scar 6 fabrikada 5.2GHz'e ulaşmak için hız aşırtmalı.

Strix Scar 6 ayrıca Core i9-12900HX CPU'nun 157W TDP'si ile birlikte dizüstü bilgisayarın toplam güç derecesini 300W'ın üzerine çıkaracak Nvidia GeForce RTX 3080 Ti 16 GB'a sahip olacak, bu yüzden yaklaşık olarak kalın olmasını bekleyebiliriz. ve bir tost makinesi kadar sıcak.

240Hz ve daha yüksek yenileme hızları, 2.560 × 1.440 ekranlar ve %100 DCI-P3 renk doğruluğu gibi mevcut ROG Strix Scars'ta bulunan yeni dizüstü bilgisayar övünme özelliklerini görünce şaşırmayın.

Intel , Vision 2022 sırasında, Alder Lake-HX işlemcilerin, ısı dağıtıcısı olmayan ve dizüstü bilgisayar dostu BGA paketlerine entegre edilmiş Alder Lake-S masaüstü CPU'ları olduğunu doğruladı . Ayrıca, yeni Asus ROG Strix Scar 6'da gösterildiği gibi Core i9-12900HX ve Core i7-12800HX modellerinde DDR5-4800 bellek, x16 PCIe 5.0 (veya iki x8 bağlantısı) ve bellek ve çekirdek hız aşırtmayı desteklerler.

Dizüstü bilgisayarların fiyatları hakkında henüz bir bilgi yok, ancak i9-12900H modeli yaklaşık 2.000 $'a eşdeğer, bu nedenle amiral gemisi cihazın oldukça cüzdan bozucu olmasını bekleyin.

Asus, CEO'sunun kripto madenciliği için kullanılan grafik kartlarına olan talebin ortadan kalktığını söylemesinin ardından geçen hafta haberlerde yer aldı , ancak oyun dizüstü bilgisayarlarının satışlarının gelecek yıl artmasını bekliyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri