YouTube, 1 Eylül'e kadar yakınlaştırma özelliğini test ediyor

YouTube'un en yeni Premium özelliği, mobil cihazlarda yakınlaştırmaya izin verir. Elbette kullanışlılığı videonun çözünürlüğüne ve kullanıcının cihaz ekranına bağlı olabilir. Test aşamasındadır, ancak YouTube'un denemelerinin genellikle herkese açık hale gelmediğini unutmayın.

Şu andan itibaren 1 Eylül'e kadar YouTube Premium aboneleri video izlerken yakınlaştırabilir. Bilgisayar monitörleri veya TV'ler için çekilen bazı YouTube içerikleri, akıllı telefon ekranında fark edilmesi zor olabilecek metin veya küçük öğeler içerebilir. Bu nedenle, kullanıcıların daha ince ayrıntıları görmelerine yardımcı olabilir.

YouTube, mobil internet verilerini korumak için videoları mobil cihazlara daha düşük çözünürlüklerde aktarır, ancak daha küçük ekranlarda farkı söylemek daha zordur. Bu nedenle yakınlaştırma bulanık bir resim üretebilir.

Bazı YouTube videoları, mobil izleyicilere fayda sağlamak için küçük ayrıntıları yakınlaştırır. Platform çapında bir yakınlaştırma işlevi bu durumda yardımcı olabilir, ancak yalnızca kullanıcılar 1440p ve 4K gibi daha yüksek çözünürlüklerde yayın yapabiliyorsa faydalı olabilir. Twitch gibi diğer mobil video oynatıcılar, ücretli bir aboneliğe ihtiyaç duymadan zaten yakınlaştırma özelliğini içeriyor.

Bir yıl önce YouTube, reklamları kaldıran ucuz bir premium-lite aboneliği denedi. Ancak plan, çevrimdışı video indirmelerini veya YouTube Müzik'i içermiyordu. Bu seçenek kısa bir denemeden sonra iptal edildi.

Geçen Eylül ayında hizmet, premium kullanıcıların masaüstü bilgisayarlara video indirmesine geçici olarak izin verdi, ancak bu da ortadan kalktı. Şu anda aboneler yalnızca mobil cihazlarda video indirebilir.

Ancak, YouTube'un deneysel özelliklerinin tümü geliştirme aşamasında bulunmaz.

Belki de YouTube'un en tartışmalı deneyi olan bir deney kalıcı hale geldi - beğenmeme sayılarını kullanıcılar için görünmez hale getirdi. Bununla birlikte, bunun platformun belirtilen tacizle mücadele hedefini ne kadar ilerlettiği belli değil.

Geçen ay YouTube, iPhone ve iPad'lere kalıcı olarak resim içinde resim ekledi. Premium aboneler bu özelliği geçen yaz aldı, ancak şimdi iOS ve iPadOS 15 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran ABD'deki ücretsiz kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Aboneler, YouTube Labs sayfası aracılığıyla deneysel özelliklere kaydolabilir. Özelliği kullanmak için tam ekran modunda bir video başlatın ve ardından ekranı iki parmağınızla sıkıştırın.

Hizmetin standart prim planı, yıllık ön ödeme için indirimle birlikte ayda 12 ABD dolarıdır. YouTube ayrıca aile (daha fazla cihaza izin veren ayda 18 ABD doları) ve öğrenci (7 ABD doları) planları sunar.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.