YouTube, Shorts İçin AI Destekli Yorum Konuları Özetleyici Özelliğini Test Ediyor

YouTube, Shorts videolarında kullanıcı yorumlarını kategorilere ayıran yapay zeka tabanlı bir özetleyici özelliğini test ediyor. Bu deneysel özellik şu anda sadece iOS ve Android uygulamalarında görünür olacak ve belirli içerik oluşturucuların büyük yorum bölümlerine sahip sınırlı sayıdaki Shorts videolarında kullanılabilecek. Özellik, kullanıcı tarafından oluşturulan yorumlara dayanarak yorum bölümünü popüler konulara ayırıyor. Yapay zeka konuları ilk olarak geçen yıl duyurulmuş ve daha sonra uzun format videolar için küresel olarak kullanıma sunulmuştu. Ayrıca YouTube, Shorts için Dream Screen adını verdiği AI destekli özel yeşil ekran görüntü oluşturma aracını da test ediyor.

YouTube, Shorts İçin AI Konularını Test Ediyor

YouTube, test özellikleri ve deneyleri için ayrılmış destek sayfasında bu yeni özelliğin detaylarını paylaştı. Platform, Shorts videoları için yorum konuları özetleyici özelliğini test ettiğini açıkladı. Sonsuz kaydırmalı bir dakika uzunluğundaki dikey videolar, platformun popüler bir parçası haline geldi.

YouTube, kullanıcıların konuşmalara katılımını artırmak için yorum konuları özelliğini ekliyor. Yapay zeka destekli konular özetleyici özelliği oldukça basit bir şekilde çalışıyor. Yayınlanmış tüm yorumları çekerek benzer anahtar kelimeleri buluyor. Daha sonra, en çok konuşulan anahtar kelimeleri farklı bölümlere ayırarak her konu için bir başlık oluşturuyor.

Uzun format videolarda, bu konular mobil uygulamada kullanıcı yorum bölümüne girdiğinde görülebilir. Bölümün üstünde, farklı etiketlenmiş konuları gösteren yeni bir 'Konular' sekmesi belirir. Her konu, kullanıcıların ilginç konuşmaları kolayca bulup katkıda bulunmalarına yardımcı olacak ilgili tüm yorumları gösterir.

YouTube, test sırasında AI konularının deney gruplarının bir parçası olan belirli içerik oluşturucuların Shorts videolarında görüleceğini belirtti. Şirket, büyük yorum bölümlerine sahip Shorts videolarını seçip konuları gösterecek. Ön uç görünürlüğü de mobil uygulamada videoları izleyen sınırlı sayıda kullanıcı için olacak.

Eğer içerik oluşturucular herhangi bir konuyu kaldırmak isterse, belirli bir konunun altındaki bireysel yorumları silmek zorunda kalacaklar. Ayrıca, YouTube, AI'nin sadece yayınlanmış yorumları tematik olarak hizalamak için kullandığını ve inceleme için bekletilen, engellenmiş kelimeler içeren veya engellenmiş kullanıcılardan gelen yorumların dikkate alınmayacağını açıkladı.

YouTube'un bu yeni özelliği, kullanıcı etkileşimini artırarak içeriklerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak. SEO açısından bakıldığında, bu tür bir özellik içeriklerin daha fazla etkileşim almasını sağlarken, kullanıcıların platformda daha fazla vakit geçirmesine de yardımcı olacak. Bu, içeriklerin daha görünür hale gelmesine ve dolayısıyla daha yüksek sıralamalara ulaşmasına katkıda bulunabilir.

YouTube'un Shorts için AI destekli yorum konuları özetleyici özelliği, kullanıcı deneyimini geliştirirken içerik oluşturucular için de büyük bir avantaj sunuyor. İçeriklerin daha düzenli ve erişilebilir hale gelmesi, hem kullanıcılar hem de içerik oluşturucular için olumlu sonuçlar doğuracak. YouTube'un bu yenilikçi yaklaşımı, platformun sürekli gelişen yapısını ve kullanıcı odaklı stratejilerini yansıtıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
22 Haz 2024 18:10 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
21 Haz 2024 21:29 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri