YouTube Shorts Neden Giderek Daha Popüler Oluyor?

YouTube Shorts, 2020'de piyasaya sürülmesinden bu yana çok yol kat etti ve her zamankinden daha fazla içerik oluşturucu platformu kullanıyor. Aslında YouTube Shorts, 2022'de kısa biçimli video içeriğinde yıllardır lider olan TikTok'tan daha fazla aylık aktif kullanıcıya sahip.

Platform, yaratıcılar tarafından en çok kullanılan kısa biçimli video platformlarından biri olmak için sıraları tırmanıyor. YouTube Shorts'un neden giderek daha popüler hale geldiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

YouTube Shorts Daha Popüler Oluyor

YouTube Shorts'un popülaritesi artıyor. Shorts, her ay 1,5 milyardan fazla kullanıcısıyla 2021'de aylık bir milyar kullanıcıya sahip olan TikTok'u geride bıraktı. YouTube Shorts'un iki yılda bu kadar çok kullanıcıyı biriktirdiği düşünülürse bu etkileyici.

YouTube, 2020'de başlatmış olsa da, YouTube Shorts yalnızca Mayıs 2021'e kadar tüm ABD'li içerik oluşturuculara sunuldu ve bu da herkesin YouTube Shots'un TikTok ile rekabet edip edemeyeceğini merak etmesine neden oldu . Bağlam açısından, TikTok'un Eylül 2021 itibariyle bir milyar kullanıcısı varken, 2016'dan beri var ve 2017'de Music.ly müzik uygulamasını satın aldıktan sonra popüler olmaya başladı.

Ancak içerik oluşturucular, içeriklerini çeşitlendirmek için YouTube Shorts trendine atladı ve insanlar onu izledi. YouTube Shorts, benzer içerik formatları sağlayan TikTok ve Instagram Reels ile de zorlu bir rekabetle karşı karşıya. Ve herkes, Instagram, YouTube ve Facebook beğenilerinin, kısa biçimli içeriği sosyal medyada popüler hale getirdiği için TikTok'un başarısını çoğaltmaya çalıştığını biliyor.

Örneğin, Mayıs 2022'de Meta, Reels yaratıcılarını daha fazla içerik üretmeye teşvik etmek ve TikTok ile rekabet etmek için daha büyük bir planın parçası olarak para kazanma fırsatlarını iyileştirdi . Instagram bile TikTok ile uyumlu hale getirmek için Haziran 2022'de Makaralar özelliğine yeni araçlar ekledi. YouTube'un Shorts'u kısa biçimli video alanında zorlu bir güç haline getirmek için hızlandırması şaşırtıcı değil.

YouTube Shorts Neden Giderek Daha Popüler Oluyor?

YouTube Shorts'un popülaritesinin artmasının birçok nedeni var. Başlıcalarına bir göz atalım.

Şortlar Mevcut Bir Platforma Yerleştirildi

TikTok'tan farklı olarak Shorts, daha büyük ve başarılı bir platform olan YouTube'da yerleşiktir. Business of Apps'e göre YouTube, Shorts'u 2020'de piyasaya sunduğunda 2,3 milyar kullanıcıya sahipti ve bu, geniş içerik oluşturucu koleksiyonunun içeriklerini çeşitlendirmesine olanak tanıyor.

Sıfırdan başlayan ve izleyicilerini sıfırdan oluşturmak zorunda olan TikTok içerik oluşturucularının aksine, YouTuber'ların mevcut kanalları var, bu da kısa biçimli içeriklerini izleyen ve destekleyen abonelerle başladıkları anlamına geliyor. Bu, yeni içerik oluşturucuların daha fazla TikTok hayranı ve takipçisi kazanamayacağı anlamına gelmez, ancak YouTube içerik oluşturucularının hala küçük bir avantajı var.

YouTube Kısa Filmlere Büyük Yatırım Yaptı

YouTube, içerik oluşturucuları orijinal ve ilgi çekici içerik üretmeye teşvik etmek için 100 milyon ABD Doları tutarındaki Kısa Film Fonu aracılığıyla Kısa Filmler oluşturmaları için içerik oluşturuculara 10.000 ABD Dolarına kadar ödeme yapar.

Ancak bu para, aynı zamanda, parayı ekipman satın almak için kullanabilecekleri ve Shorts'larını öne çıkarmak için düzenleme araçlarına yatırım yapabilecekleri için içerik oluşturucuları da destekliyor. Shorts içerikleri için ne kadar çok ödüllendirilirlerse, o kadar çok içerik üretmek isteyeceklerdir.

YouTube Shorts Oluşturmak Çok Daha Kolay

YouTube Shorts Fund, içerik oluşturucuları birinci sınıf Shorts üretmeye motive ediyor. Ancak parasal teşvik dışında, Shorts oluşturmak, bir YouTube videosu oluşturmak kadar göz korkutucu veya zaman alıcı değildir.

Shorts ile içerik oluşturucular daha kısa sürede içerik üretebilir, bu da normalden daha fazla içerik sunabilecekleri anlamına gelir. Ayrıca, YouTube videolarının ve canlı içeriğin aksine, izleyicilerin ilgisini çekebilecek ve kaybedebilecek hızlı ve etkili olabildikleri için Kısa Filmlerin viral hale gelmesi daha kolaydır.

YouTube Shorts, TikTok'a Parası İçin Bir Koşu mu Veriyor?

Kendilerini TikTok ile rekabet edecek şekilde konumlandıran tüm platformlardan YouTube, TikTok'un aylık aktif kullanıcılarını bile geride bırakarak zirveye çıktı. Bu, YouTube'un Shorts'a yaptığı yatırım ve motive olmuş içerik oluşturucuların iyi içerikler üretmesi sayesindedir.

Ancak, sağlam özellikleri nedeniyle TikTok'un önde gelen kısa biçimli video içerik platformu olmaya devam ettiğini belirtmek önemlidir. Bu nedenle, YouTube kendi öncülüğünü yapmak yerine TikTok taklitçi özelliklerini yayınladığı sürece, birçok kişi tarafından sevilen popüler uygulamanın arkasından gitmeye devam edecek.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri