ABD Donanması, ilk kez tamamen elektrikli lazer silahıyla insansız hava aracını düşürdü

İçinde yaşadığımız çoğu zaman korkutucu derecede belirsiz olan zamanların bir işareti olarak görülebilecek bir zamanda, ABD donanması ilk kez tamamen elektrikli bir lazer kullanarak bir insansız hava aracını düşürdü. Askeri şubenin Katmanlı Lazer Savunması (LLD), bu yıl Şubat ayında yapılan testler sırasında bir ses altı seyir füzesini temsil eden makineyi düşürdü.

 

Lockheed Martin tarafından tasarlanan ve üretilen LLD silahı, insansız hava sistemlerini, hızlı saldırı teknelerini ve yüksek çözünürlüklü teleskopunu kullanarak, bağlı hava tehditlerini ortadan kaldırabilir.

 

Şubat ayı testleri, ABD Ordusu'nun New Mexico'daki White Sands Füze Menzilinde bulunan Yüksek Enerjili Lazer Sistemleri Test Tesisinde Deniz Araştırma Ofisi tarafından gerçekleştirildi. LLD, insansız sabit kanatlı hava araçları ve dörtlü helikopterlerin yanı sıra ses altı seyir füzesinin yerini alan yüksek hızlı insansız hava araçları da dahil olmak üzere çok çeşitli hedeflere karşı test edildi.

Donanma, lazer silahlarının çeşitli avantajları olduğunu söylüyor. Lazerler, hedeflere verdikleri hasarı belirlemeye ve değerlendirmeye ek olarak, sensörleri devre dışı bırakabilir veya güçleri kör etmeden kör edebilir. Ve tamamen elektrikli olduklarından, patlayıcı veya itici gaz gerektirmezler, bu da onları daha güvenli hale getirir. Üstelik, onları taşıyan gemiden güç sağlandığı sürece, tamamen elektrikli lazerler, teorik olarak sınırsız cephaneyi atış başına yaklaşık 1 $ maliyetle sunuyor, diye yazıyor New Atlas .

 

ONR'nin yönlendirilmiş enerji portföy yöneticisi Dr. Frank Peterkin, "Donanma, 1980'lerde benzer testler yaptı, ancak operasyonel bir ortamda sahaya çıkmak için önemli lojistik engeller oluşturan kimyasal tabanlı lazer teknolojileri ile gerçekleştirdi." "Ve nihayetinde, bu tür lazerler filoya veya başka bir hizmete geçmedi."

 

İlginç Mühendislik'in bildirdiğine göre, şu anda LLD'yi harekete geçirmek için herhangi bir plan bulunmamakla birlikte, ABD Ordusu kısa menzilli savunma sistemlerinin (SHORAD) bir parçası olarak yönlendirilmiş enerji silahlarını bu yılın başlarında sahaya çıkarmayı planlıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri