Adıyaman’da Şehit Ateşi: Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı’nın Hayatını Kaybettiği Araç Kazası

Adıyaman, Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan bir şehir, bugün acı bir haberle sarsıldı. Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin İdlib kentinde yürütülen Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde meydana gelen bir araç kazasında Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı’nın (23) hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaza, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İdlib’de sürdürdüğü Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde meydana geldi. Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı, kazada ağır yaralandı. Kaza sonrası bölgeden tahliye edilen Akıncı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen genç asker, hayatını kaybetti.

Abdulkadir Akıncı, Maliha ve Mehmet Akıncı çiftinin iki çocuğundan biriydi. Acı haber, Adıyaman’ın Yeşilyurt Mahallesi’ndeki ailesine ulaştı. Haberi alan akraba ve komşular, aileye taziyeye koştu. Ailenin yaşadığı ev ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı yayınladı. Kurtulmuş, mesajında “Bahar Kalkanı Harekât bölgesinde şehit olan Mehmetçiğimiz Abdulkadir Akıncı’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır, aziz milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu trajik olay, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarının risklerini ve zorluklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Abdulkadir Akıncı’nın fedakarlığı, Türkiye’nin güvenliği ve huzuru için gösterdiği çabanın bir sembolü oldu. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileriz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.