Bankalar kart borcu indirimine hazırlanıyor

Bankalardan düşük kıymetlerle tahsil edilemeyen alacakları satın alan varlık idare firmaları, borçlulara indirim ve uzun vadeli taksitler gibi esneklikler sağlayarak ödeme şartlarını iyileştiriyor. 2019'un ilk 9 ayında alacak satışı yapan bankalar İş Bankası, Garanti, Finans ve Yapı Kredi'den oluşuyor. Satışların meblağı 5 milyara yanaştı.

Uzun süreli alacaklarını tahsil edemeyen bankaların son senelerde sıklıkla müracaat ettiği usul satış oluyor. İşin akdikeni tarafında ise çok rakamda varlık idare işletmeyi yer alıyor. Satışa çıkarılan alacaklar genellikle tahsilatı 2-3 sene gecikmiş düşük tutarlı borçları içeriyor.Bu usul sayesinde bankalar legal takip, duruşma ve icra gibi süreçlerden tek seferde kurtulmuş olurken, bankaların alacağı ile satışlarında elde ettiği sayı arasındaki fark hasar olarak kayıtlara geçiyor.

Satış sonrası bankaların devreden çıkmasıyla alacakları düşük maliyetle satın alan varlık idare firmayı borcun muhatapları ile irtibata geçerek uygun bir yapılandırma modeli sunuyor.Yapılandırmanın çerçevesinde bankaların sunamadığı alacak meblağlarında indirim, uzun vadeli ödeme tasarıyı ve borç erteleme gibi çok rakamda teklif ve elastiklik de rahatlıkla sağlanabiliyor.Kişinin gidişatı gerçekten makûssa ve ödeyecek gidişatta değilse bunu belgelemesi halinde ayrıca değişik bir usul de gündeme gelebiliyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri