Başkan Ayaz “Nahçıvan kapısının açılması için girişimlerimiz sürüyor”

Ankara'da iki bakanlarla görüşmeler için dün Ankara'ya yolla çıktı. Başkan Ali Kemal Ayaz, Iğdırlılar için çok çalışıyor.

Ak Parti İl başkanı Ali Kemal Ayaz, Azerbaycan bakanlar kurulunun kararı ile Azerbaycan ve Nahçıvan’a 01 Temmuz - 01 Ekim 2022 tarihleri arasında yolcu girişlerini durdurulmasıyla ilgili çeşitli girişimlerde bulunduğunu söyledi. 

Ayaz, Nahçıvan sınır kapısının yeniden açılması için  genel merkez ve dışişleri bakanlığı, Ticaret bakanlığı nezninde görüşmeler yaptığını inşallah iyi bir sonuç alınacağını umduğunu belirtti.Türkiye de çıkan Maymun çiçeği virüsü nedeniyle yolcu giriş ve çıkışlarının önlem amaçlı alındığını belirten Ali Kemal Ayaz, Temmennimiz odurki kısa sürede kapı açılır. Nahçıvan sınır kapısı her iki taraf içinde önemlidir. Esnafımızın vatandaşların sıkıntısı artacaktır.

Bu konuda görüşmeler için Ankara’ya geldim.  3 Aylık sürecin çok olduğunu vatandaşların zor durumda olduğunu ilgili yerlere iletiyorum. Iğdır’a Nahçıvan sınır kapısının sağladığı ekonomik katkıyı rapor halinde sunuyorum.

Ayrıca Ermenistan sınır kapısının 3. Ülke vatandaşlarına açılma konusunda Alican sınır kapısının yapılması içinde görüşmeler yaparak Ermenistan sınır kapısının Alican sınır kapısından yapılması için girişimlerde bulunuyorum. Olaya olumlu bakıyorlar.

Iğdır’a hizmet için çalışıyoruz. İnşallah Nahçıvan sınır kapısı kısa sürede açılır. Esnafımız rahatlar. ”dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri