Başkentgaz'dan ücretsiz doğal gaz açıklaması

Başkent Doğalgaz Dağıtım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda, doğal gaz abonelerine yönelik yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu uygulama kapsamında, konut, merkezi konut (kazan), ibadethane ve cemevi sayaçları için yapılan ilk okumalardaki tüketim miktarı kadar doğal gaz, abonelerin kartlarına ücretsiz olarak yüklenecektir.

Başkent Doğalgaz Dağıtım tarafından yapılan duyuruda, faturalı sayaç kullanıcılarının ilk sayaç okuma işlemi sonrasında 24 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında geçmiş dönem tüketim faturasının tamamının sıfırlanacağı belirtildi.

Başkentgaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Mayıs'ta imzalanan karar doğrultusunda, doğal gaz tedarikini sağlayan dağıtım şirketleri aracılığıyla konut, ibadethane ve cemevi abonelerine yönelik bir uygulama başlattı. Bu uygulama kapsamında, 25 metreküp doğal gaz tüketimine kadar olan tutarlar için 1 ay boyunca ücret alınmayacak. Ayrıca, 25 metreküpe kadar olan tüketim tutarının bedeli 1 yıl boyunca ücretsiz olacak. Başkentgaz, bu kararın hayata geçirilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Buna göre, 24 Nisan'dan önceki dönemlerde yapılan sayaç okumaları sonucunda faturası düzenlenen aboneler, uygulamadan faydalanamayacaklar. Ancak, mayıs ayındaki okuma döneminde yapılan sayaç okumaları sonucunda faturası düzenlenecek olan aboneler, bu uygulamadan yararlanabilecekler.

24 Nisan'da yapılan sayaç okuma işlemi sonucunda düzenlenen faturalar iptal edildi. Bu faturaları son ödeme tarihinden önce ödemiş olan abonelerin ödedikleri tutarlar PTT aracılığıyla iade edildi.

ÖN ÖDEMELİ SAYAÇLARDA UYGULAMADAN YARARLANACAK

Başkentgaz tarafından yapılan açıklamada, ön ödemeli sayaç grubunda bulunan abonelerin de faturalı sayaç aboneleri gibi uygulamadan faydalanacağı belirtildi.

Bu uygulama kapsamında, konut, merkezi konut (kazan), ibadethane ve cemevi sayaçlarındaki ilk okumada tespit edilen endeks ile önceki okumalarda alınan endeks arasındaki fark hesaplanarak, bu dönemdeki tüketim miktarı belirlenecek. Abonelerin kartlarına bu dönemsel tüketim kadar doğal gaz ücretsiz olarak yüklenecektir.

1 YIL BOYUNCA 25 METREKÜP DOĞALGAZ ÜCRETSİZ

Ayrıca, bedelsiz ilk faturanın ardından gerçekleştirilecek olan okuma dönemlerinde, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar aylık tüketimlerin 25 metreküp kısmı için bedel alınmayacaktır.

Faturalı sayaçlar için, okuma sonucunda düzenlenen faturadan ilk 25 metreküplük bedelsiz kısım düşülerek tahsilat yapılacaktır. Ön ödemeli sayaçlarda ise, okuma sonucunda tespit edilen tüketim miktarının ilk 25 metreküp kadarlık bedelsiz kısmı, abonelerin kartlarına ücretsiz olarak yüklenecektir.

Uygulama, ilgili aydaki tüketim miktarlarının ilk 25 metreküpe kadar olan kısmı için geçerli olacak ve bu bedelsiz tüketim miktarı, bir sonraki aya devretmeyecektir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.