Bill Gates kripto para birimini patlatıyor ve NFT'leri yine 'daha büyük aptal teorisine dayalı %100' olarak adlandırıyor

Bill Gates'in kripto para birimlerinin veya NFT'lerin hayranı olmadığı bir sır değil, ancak duygularının yeterince açık olmaması durumunda, kısa süre önce onları "%100 daha büyük aptal teorisine dayanan" bir varlık sınıfı olarak kınadı - fikir Başkaları daha sonra daha yüksek bir fiyat ödemeye istekliyken, insanlar aşırı değerli varlıkları satın alarak para kazanabilirler.

Gates, yorumlarını TechCrunch'ın California, Berkeley'de düzenlediği iklim değişikliği konulu bir etkinlikte yaptı. Gates, popüler ve pahalı Bored Ape Yacht Club NFT'lerine ve satılık diğer birçok benzer, maymun tabanlı görüntülere atıfta bulunarak, "Açıkçası, maymunların pahalı dijital görüntüleri dünyayı son derece iyileştirecek," dedi.

Gates, diğer milyarder ve kripto/NFT düşmanı Warren Buffett'in çiftlikler ve ürün üreten şirketler gibi somut çıktıları olan yatırımları tercih ettiğini söyleyerek yaptığı açıklamaları yineledi. Berkshire Hathaway CEO'su/Başkan Buffett kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm tarım arazilerinde %1'lik bir faiz için 25 milyar dolar ödeyeceğini, ancak dünyadaki tüm Bitcoin için 25 dolar ödemeyeceğini söyledi.

Eski Microsoft patronu, kripto para birimini suçlulara çekici kılan anonimliği bir kez daha vurguladı. 2018'deki bir Reddit AMA sırasında, kripto paranın uyuşturucu satın almak için kullanıldığını ve bunun onu oldukça doğrudan bir şekilde ölümlere neden olan nadir bir teknoloji haline getirdiğini söyledi. Ayrıca 2021'de normal yatırımcıların kriptonun değişken fiyatının daha fazla farkında olmaları ve Elon Musk gibi tweet'lere dayanarak yatırım yapmamaları gerektiği konusunda uyardı.

Gates, "Genel düşüncem, Elon'dan daha az paranız varsa, muhtemelen dikkatli olmanız gerektiğidir" dedi. BTC'nin geçen yıl neredeyse 64.000 dolardan bugün 20.000 doların biraz üzerine düştüğü göz önüne alındığında, o zamanlar yoğun yatırım yapanlar onun tavsiyesine kulak vermelerini diler gibi görünüyor.

Milyarderler arasındaki kripto sevgisinin nesiller boyu süren bir şey olduğu sık sık söylenir. Elli yaşındaki Elon Musk, Dogecoin'in beğenileri hakkında sürekli tweet atan büyük bir hayran, 66 yaşındaki Gates ise karşı kampta. Doksan bir yaşındaki Buffett bundan nefret ediyor ve 98 yaşındaki iş ortağı Charlie Munger bunu yasaklanması gereken bir " zührevi hastalık " olarak nitelendirdi.

Gates, bir sonraki pandemi ile başa çıkmak için yılda 1 milyar dolarlık bir GERM ekibinin oluşturulması çağrısında bulunduktan sonra geçen hafta haberlerde yer aldı . Ayrıca ABD hükümetinin pandemiyi ele almasını eleştirdi ve ülkenin teşhis yapma ve karantinaları uygulama yeteneğini artırsaydı ölüm oranının minimum olacağını iddia etti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.