Bir Adam Bir Konut Kompleksini Ateşe Verdi, Sonra Kaçarken Kiracıların Üzerine Ateş Açtı, Üç Kişiyi Öldürdü

Polis, Pazar sabahı erken saatlerde bir adamın Houston'da bir konut kompleksini ateşe verdiğini ve ardından kaçan kiracılara ateş açarak üçünün öldüğünü ve bir diğerinin de yaralandığını söyledi.

Houston Polis Şefi Troy Finner, adı açıklanmayan şüpheliyi Dunlap Caddesi'nin 8000 bloğundaki konut binasında "beklediğini" söyledi. Finner, polisin zanlının mal sahibinin oda kiraladığı ve yakın zamanda tahliye tebligatı aldığı binada yaşadığına inandığını söyledi.

Finner düzenlediği basın toplantısında, "Uzun süredir burada ikamet ediyor ve bu onun için tetikleyici bir nokta olabilir, bilmiyorum ama bu soruşturmanın bir parçası" dedi.

Finner, itfaiye ve polis departmanlarının bir kişinin düştüğü, ateş edildiği ve olay yerinde saat 01:07 civarında bir yangın çıktığı yönünde çok sayıda çağrı aldığını söyledi. İtfaiye ekipleri olay yerine vardığında zanlı silah sıktığı için siper almak zorunda kaldı. Kısa bir süre sonra, Houston'dan bir polis memuru geldi ve evin karşısındaki bir park yerinde yüzükoyun yatan ve elinde pompalı tüfek bulunan, yaklaşık 40 yaşında bir Siyah adam olarak tanımlanan şüpheliyi gördü.

Finner, polisin şüpheliye silahını ateşlediğini söyledi. Görünüşe göre zanlı vurularak öldürüldü. Memur tarafından öldürülüp öldürülmediği hemen belli değildi.

Finner, "Şüphelinin cesedinin yanında boş bir kovan, mermi... vardı" dedi. "Orada gerçekten ateş edip etmediğini bilmiyorum, ama memur ateşe girdi."

Yetkililer, olay yerinde hayatını kaybeden 60'lı yaşlarında iki beyaz adamı tespit etti. Üçüncü bir kişi, yaklaşık 40 yaşında bir Siyah adam, yerel bir hastaneye nakledildi ve daha sonra aldığı yaralardan öldü. Kolundan vurulan başka bir kişi yerel bir hastanede tedavi altına alındı. Yetkililer, beşinci bir kişinin olay yerinden kaçarken hafif şekilde yaralandığını söyledi.

Finner, polisin tüm kurbanların bina sakinleri olduğuna inandığını ve orada yaşayan beş veya altı kişinin saldırıda yaralanmadığını da sözlerine ekledi.

Sakinlerden biri olan Robin Ahrens, Houston Chronicle'a havai fişek olduğunu düşündüğü şeyi duyduğunda işe gitmek için ayrılmaya hazırlandığını söyledi.

Ahrens, Chronicle'a "Dışarı çıkmadığım için şanslıyım çünkü muhtemelen beni de vuracaktı" dedi.

15 yıldır komplekste yaşayan Ahrens, gazeteye zanlının kolon kanserine yakalandığını, kirasını ödeyemediğini ve vurulma anında bir işi olmadığını söyledi.

"Son birkaç gün içinde bir şey ona çok sert vurmuş olmalı ki umursamadı" dedi.

Pazar günü erken saatlerde olay yerinde gazetecilere konuşan polis şefi, koronavirüs pandemisinden bu yana ülke çapında suç artışına atıfta bulundu ve "Bu, ulusumuzda olup bitenler sadece üzücü.

Finner,"32 yıldır daha önce görmediğim şeyler gördüm ve bu tekrar tekrar oluyor" dedi. "İnsanlar polis şefine ve polis liderlerine nedenini soruyorlar - şu anda nedenini bile bilmiyoruz. Ama biz sadece topluluğun bir araya gelmesini istiyoruz."

Finner, müdahale eden itfaiyeciler ve şüpheliyi meşgul eden memurla gurur duyduğunu söyledi. Departman politikasına göre, memur idari izne ayrılmaktadır.

Houston İtfaiye Departmanı acil durum operasyonları şef yardımcısı Michael Mire, kundakçıların yangını araştırmaya devam ettiğini, ancak ön soruşturmalarının polisin kasıtlı olduğu teorisini desteklediğini söyledi. Bölümün cinayet masası ve Harris County bölge savcılığı da soruşturma yürütüyor.

Mire, "Ayrıca topluluktan ilk müdahalecilerimiz ve birbirimiz için dua etmelerini istiyorum ve belki de kendimizi bugünün zor zamanlarında yaşadığımız kaostan kurtarabiliriz" dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.