BİR SEKTÖR AĞIR HASAR ALMIŞ DURUMDA

Mahmut Yusufoğul'un facebook paylaşım profil sayfasından şöyle denildi;

Salgın hastalıkla başlayarak Rusya- Ukrayna savaşı ile küresel sıkıntıya dönüşen Akaryakıt fiyatlarında’ki Artışlar maalesef sektörlerimizi derinden etkilemeye devam ediyor. Elimizden geldiğince yaşadığımız sıkıntıyı, sorunları kendi İmkanlarımızla atlatmaya çalışıyoruz veyahutilgili mercilere ulaştırmaya gayret ediyoruz.

Bu süreç içerisinde yaşadıkları sorunları tekrarla vurguladığımız gruplardan en önemlisi öğrenci Taşımacılığı sektöründe kamu kurumlarından aldıkları ihalelerle servis işi yapan araçlarla Taşımacılık yaptıran yüklenici firmalar akaryakıt fiyatlarından dolayı günübirlik taşımacılık yapan şoförlerle sürtüşmeler kavgalar yalvarmalar, Yakarmalar’la öğrenci taşımacılığı devam ettirilmektedir. Köylerden öğrenci taşıyan şoförler her gün işi bırakmakla  yüklenici firmaları tehtid etmektedir.  firmalar sözleşmeleri gereği işlerin  Yürümesi için çaba harcamakta tamamını sonuna kadar götürmek zorunda olduklarından dolayı Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde  devletimiz çok hızlı bir şekilde el atmaması durumunda taşımacılık sektörü süratle yok olacaktır. içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir. Yüklenici firmalara Verilmiş  Olan yüzde onluk bir artışın ne yazıkki bu sektörde hiçbir işe yaramayacağı gibi fiyat farkı dedikodusundan dolayı şoförlerle yüklenicileri dahada Birbirlerine düşürmekten başka Hiçbir işe yaramayacaktır.

Akaryakıt fiyatlarındaki artış tüm kamuoyunun malumu iken, yapılan son düzenlemeyle birlikte ilgili sektör temsilcilerine yönelik hesaplanan fiyat farkı %9 gibi bir orana tekabül etmekte bu oran ise bırakın oluşan zararın telafisini, sadece son bir haftadaki akaryakıt fiyatında meydana gelen değişim karşılamaktadır.

Kamu ihalelerine talip olan sektör temsilcileri mevcut durum karşısında sürekli zarar etmelerine rağmen yaptırımlar nedeniyle mevcut sözleşmelerinden cayma işlemi de gerçekleştirememekte ve her geçen gün katlanarak artan zararlarıyla faaliyetlerine devam etmeye gayret etmektedirler. Hal böyle olunca da sektör artık durma, hatta tamamen yok olma noktasında gelmiş bulunmaktadır.

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilimle birlikte kontrol edilemez şekilde artış izlenen akaryakıt fiyatları kamuya ihalelerle hizmet Taşımacılık yapan şoför ve yüklenicilerde artık faaliyet gösteremeyecek duruma getirmiş, alınan tedbir ise açıkça yetersiz kalmıştır.Dün bir iş yerinin açılışında Ak parti eski ve yeni il başkanlarımızında olduğu ticaret ve Sanayi odası başkanımız Kamil arslan beyle ayaküstü problemlerimizi iletmeye çalıştık sanayi ve ticaret odamız olarak Sektörümüze el atmalarını rica ettik nasıl yardımcı olabileceklerini sorduk Kamil beyden aldığımız yanıt size hiçbir şekilde yardımcı olamayız ancak bir ara gelin yüz yüze görüşelim demekten başka bir şey yapamadı. Devletimizin çok acilen bir an önce şartları iyileştirecek fiyat farkı vermesi veyahut yüklenici firmaların yaptırımlarla yasaklı hale Gelmeden firmaların zarar görmeden Akaryakıtlı yaptıkları işten teminatlarını ifade ederek yürütemedikleri işleri bırakmaları konusunda yardımcı olmalarına imkan tanımalıdır.Bu konuda çok iyi niyetli şoför arkadaşlar olduğu gibi artniyetli işi fırsata çevirmek isteyen taşımacı şöförler de bulunmaktadır zararları  %20 Veya %30 oldukları halde yüklenici firmalardan %50 ile %100 arasında fiyat farkı istemektedirler bu konuda sıkıntılar yaşanılmaktadır.

Devletimiz büyük bir Devlettir ben şahsım olarak Sektörümüze gerekleri yardımları bir an önce yapacağına İnanyorum..!

Ülkemiz ve Milletimiz Başta olmak üzere yüce Allah hepimizin Yar ve Yardımcısı olsu

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.