Boston Dynamics, rakip robot köpek üreticisine telif hakkı ihlali iddiasıyla dava açtı

Boston Dynamics, robotik köpekler arasındaki bir savaşa dönüşebilecek bir durumda, rakip robot üreticisi Ghost Robotics'i Spot dört ayaklı ile ilgili yedi patenti ihlal ettiği iddiasıyla dava ediyor.

Boston Dynamics, Delaware federal mahkemesine yaptığı şikayette, Ghost Robotics'in köpek benzeri robotlar olan Vision 60 ve Spirit 40'ın Hyundai'ye ait şirketin patentlerini ihlal ettiğini iddia ediyor.

Boston Dynamics, ABD Hava Kuvvetleri tarafından Nevada'daki Nellis hava üssünde Ghost Robotics'in dört ayaklıları kullanılarak gerçekleştirilen testleri gösteren dosyaya Havacı 1. Sınıf Anabel Del Valle tarafından çekilen fotoğrafları ekledi. Şirket, Vision 60 ve Spirit 40'ın, robotların diğer şeylerin yanı sıra merdivenleri nasıl aştığı, yürüme biçimleri ve dengeleri ile ilgili patentleri ihlal ettiğini söylüyor.

Boston Dynamics, Ghost Robotics'in Temmuz 2020'de Spot ile ilgili patentleri incelemesini talep ettiğini ve ardından rakip robotları pazarlamayı bırakmasını isteyen iki durdur-ve-vazgeçme mektubu aldığını söyledi.

İhlal tazminatı ve yargılama öncesi ve sonrası faiz talep eden Boston Dynamics, "Davalı, Boston Dynamics'in patent haklarını pervasızca hiçe sayarak ahlaksız, kötü niyetli ve korkunç bir şekilde kasıtlı olarak ihlal etmeye devam etti" dedi.

Ghost Robotics, bir yıl önce robot köpeklerden birine Özel Amaçlı İnsansız Tüfek (SPUR) eklemek için uluslararası SWORD ile ortaklık yaptığında birçok manşet yaptı.

Şubat ayında Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Müdürlüğü liderliğindeki Otomatik Yer Gözetleme Araçları (AGSV) girişiminin ayrıntılarını yayınladı. Ghost Robotics'in makinelerinin, zorlu manzarası, aşırı sıcaklıkları ve diğer tehditleri nedeniyle insanlar için pek uygun olmayan güney sınırındaki bölgelerde nöbetçi olarak denenmesini içeriyordu - ancak bu belirli metal hayvanlar tüfek taşımıyordu.

1992'de eski MIT profesörü Marc Raibert tarafından kurulan Boston Dynamics, 2013'te Google tarafından satın alındı. 2020'de Hyundai Motoring Group firma için 880 milyon dolar ödemeden önce 2017'de Softbank'a satıldı. Şirket, Ghost Robotics'in aksine makinelerini tanıttı. Depo çalışanları gibi daha tüketici/iş dostu uygulamalar ve son zamanlarda ürünlerinin silah olarak kullanılmasına karşı uyarıda bulunan robot üreticilerinden biriydi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.