Bunlar Seul'deki Halloween Crowd Crush Felaketinin Kurbanlarından Bazıları

Yetkililer Cumartesi günü Seul şehir merkezindeki ölümcül Cadılar Bayramı kalabalığının ezilmesiyle ilgili soruşturmalarına başlarken, en az 154 kurbanın ölümüyle ilgili şok ve ıstırap Güney Kore'de ve sınırlarının çok ötesinde yankılandı.

Kanada'da moda tasarımı okumak için para biriktiren 19 yaşındaki Hongseong'lu bir öğrenci. Bir realite şarkı yarışmasında yarışan 24 yaşındaki K-pop şarkıcısı ve aktörü. Kentucky'den 20 yaşında bir Amerikalı, Güney Kore'de yurtdışında bir eğitim döneminde.

İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı'na göre , kurbanların çoğu 20'li yaşlarında ve çoğu kadındı. İran, Çin, Vietnam, Kazakistan, Japonya, Sri Lanka, ABD ve daha birçok ülkeden 26 yabancının yanı sıra çok sayıda genç de öldürüldü.

O gece, gençler ve yabancılar arasında popüler olan hareketli bir gece hayatı bölgesi olan Itaewon'da, kostümler giymiş insanlar, Cadılar Bayramı'nı COVID önlemleri ile kutlamanın heyecanını yıllardır ilk kez hafifletti. Eğlenceler kaotik ve ardından ölümcül bir hal aldı. Edinilen bilgiye göre, saat 22.00 sıralarında kalabalık farklı yönlere doğru hareket ederek insanları aşağı eğimli dar bir sokağa itti. İnsanlar üst üste düştü, alttakileri ezdi.

Yonhap Haber Ajansı'na konuşan bir kadın, "Birbirinin üzerine yığılmış insanların mezarlarına benziyordu" dedi.

Önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleşecek cenaze törenleriyle, arkadaşlar ve aile üyeleri, sevdiklerinin ani ve korkunç ölümlerini kabullenmekte zorlanıyor.

Nabeela Ami, 26 yaşındaki Kazakistanlı arkadaşı Madina Sherniyazova'nın bir arkadaş grubu sohbetinin kurbanlarından biri olduğunu öğrendi. Sherniyazova ve erkek arkadaşının Cumartesi gecesi Itaewon'dan eve gittiklerini duydu. El ele tutuşuyorlardı ama çarpışmada birbirlerine olan hakimiyetlerini kaybettiler. Sherniyazova başaramadı.

https://www.instagram.com/p/CcNv2R6PHjf/?utm_source=ig_embed&ig_rid=6df3f9d6-08b8-4a24-ba83-7c5e7f8a68b7

Ami ve Sherniyazova, 2019 yılında ulusal turizm organizasyonu kapsamında bir Kore kültür programı olan WOWKorea aracılığıyla bir araya geldi. Ami, bu arkadaş grubunun birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğunu, "bir aile gibi" olduğunu söyledi.

Sherniyazova herkesle bir araya geldi ve Güney Kore'yi birlikte gezdiler: Busan, Jeju, Danyang ve Ganghwa. Ami, gruptaki bazı kişilerin tercüme etmesi için Sherniyazova'ya güvendiğini, çünkü onun Korece'yi "aynı bir Korece gibi" konuştuğunu söyledi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Telegram'da Seul'deki Cadılar Bayramı kalabalığında bir Kazak vatandaşının öldüğünü doğruladı. Bakanlık kurbanın adını vermedi, ancak 1996 doğumlu olduğunu ve üniversite öğrencisi olduğunu söyledi.

Ami, Sherniyazova'nın Güney Kore ile ilgili her şeyi sevdiğini söyledi. Instagram'da kültürel sitelere ve etkinliklere yaptığı ziyaretlerle ilgili paylaşımlar yaptı.

Ami, Sherniyazova'nın nezaketini ve Kore kültürüne olan sevgisini düşündü. Küçük şekillerde bile başkalarına nasıl yardım ettiğini düşündü. Ve arkadaşının Güney Kore'deki maceralarını bir daha Instagram'da paylaştığını asla göremeyecekti.

İki Amerikalı öğrenci de ezilmede öldü: Marietta, Georgia'dan Kennesaw Eyalet Üniversitesi'nden Steven Blesi ve Kentucky Üniversitesi'nden hemşirelik öğrencisi Anne Gieske. Her ikisi de Güney Kore'de yurtdışında bir dönem okuyorlardı. İkisi de 20 yaşındaydı.

Blesi'nin babası Steve Cumartesi akşamı oğlunun Itaewon'daki kalabalığın içinde olduğunu ve ondan haber almadıklarını tweetledi.

"Haberi olan varsa lütfen paylaşsın" diye yalvardı.

Yaklaşık dört saat sonra tekrar tweet attı: “Oğlumuzun öldüğü doğrulandı.”

Babası Washington Post'a verdiği demeçte, Blesi'nin Güney Kore'deki dönemi onun “ilk büyük macerası”ydı . Blesi, seyahatlerinden fotoğraf ve videolarını ailesine gönderdi. Post'un bildirdiğine göre, babasına en son ara sınavları sona erdiği için arkadaşlarıyla eğlenmeye gittiğini söyledi.

Felaket hakkında bilgi yayılırken, ailesi devlet kurumlarını ve yurtdışında eğitim programını aradı, Blesi'nin arkadaşlarına mesaj attı ve bekledi. Sonra Güney Kore'deki ABD Büyükelçiliği haber vermek için aradı: Öldü.

Babası New York Times'a “Aynı anda yüz milyon kez bıçaklanmak gibiydi” dedi.

Gieske, kuzey Kentucky'den bir gençti. Kentucky Üniversitesi başkanı Eli Capilouto, Pazar günü yaptığı açıklamada Gieske'nin kurbanlardan biri olduğunu ve ölümünü "tarif edilemez bir kayıp" olarak nitelendirdiğini duyurdu.

Babası Dan Gieske, NBC News'e ölümü üzerine “tamamen harap ve kalbi kırık” olduklarını söyledi. “Herkes tarafından sevilen parlak bir ışıktı” dedi.

Gieske, Güney Kore'deki seyahatlerine adanmış bir Instagram sayfasında Seul'deki yaşamının fotoğraflarını ve videolarını paylaştı. Gieske, ölmeden bir gün önce yaptığı son gönderide, yüzü parlayarak Han Nehri kıyısında fotoğraf çektirdi. 20. doğum günüydü.

https://www.instagram.com/p/CkQYkhghxu2/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Birçok aile, sevdiklerini bulmak için ıstıraplı arayışlara girdi. New York Times'ın haberine göre Shin Ae-jin'in ailesi, kızlarının oradaki ölüler arasında olup olmadığını öğrenmek için bir hastaneden diğerine gitti . Shin, 24 yaşında, kolejden sonraki ilk işine aylardı ve Cumartesi gecesi meslektaşlarıyla Itaewon'daydı.

Bir Japon vatandaşı olan Tomikawa Mei'nin arkadaşları ve aile üyeleri, Itaewon'daki felaketi duyduklarında çılgınca onu arıyorlardı. Bazıları çevrimiçi yardım istedi ve babası NHK'ye bir polis memuru açana kadar telefonunu defalarca aradığını söyledi. Pazar günü öldüğünü öğrendi.

24 yaşındaki Mei, Seul'de Korece öğreniyordu. Babası NHK'ye verdiği demeçte, Güney Kore'de çalışmayı hayal ettiğini söyledi.

Başkalarının da büyük hayalleri ve parlak gelecekleri vardı. Times'ın haberine göre, 19 yaşındaki Park Ga-young, sonunda Kanada'da moda tasarımı okuyabilmek için yarı zamanlı çalışıyordu.

Diğer bir kurban, Lee Ji-han, şarkı yarışması Produce 101'in 2. Sezonunda yer alan 24 yaşında bir aktör ve K-pop şarkıcısıydı. Lee'nin ajansı Pazar günü erken saatlerde yaptığı açıklamada ölümünü duyurdu.

https://www.instagram.com/p/CfTLbLaB8ko/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

935 Entertainment, "Oyunculuk için büyük bir tutkuyla saf ve pozitif bir enerjisi vardı. Onu artık göremeyeceğimize inanmak çok zor."

23 yaşındaki Grace Rached, yetkililer tarafından ezilmede ölen tek Avustralya vatandaşı olarak tanımlandı. Facebook profiline göre, 2021 yılına kadar Sydney Teknoloji Üniversitesi'nde okudu.

https://www.instagram.com/p/CjkoJBTJVOO/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Ailesi onu “fark yaratma konusunda tutkulu, yetenekli bir film yapımcısı” olarak tanımladı.

Ailesi, “Grace her zaman diğerlerini önemli hissettirdi ve nezaketi tanıştığı herkes üzerinde bir izlenim bıraktı” dedi. "Hepimiz güzel Grace'imizi, parti hayatımızı derinden özleyeceğiz."

Rached hevesli bir gezgindi; sosyal medyada son Bali ve Mexico City gezilerinden fotoğraflar ve videolar yayınladı.

Ağustos ayında hayatında şimdiye kadar öğrendikleriyle ilgili düşüncelerini TikTok'ta paylaşmıştı: “Gittiğinde hiçbir şey seninle gitmiyor. bu yüzden burada geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarabilirsiniz. … sonunda her zaman işe yarar.”

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.