Bursa'da İnegöl Devlet Hastanesi'nde görevli iki doktor arasında yaşanan otopark tartışması, şiddetli bir kavgaya dönüştü. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ferhat D. (32) ile Dahiliye Uzmanı Zeki Y. (53) arasında 3 Şubat 2025 tarihinde hastane otoparkında meydana gelen olayda, Dr. Zeki Y.'nin burnu kırılırken, Dr. Ferhat D.'nin de kolunda ve dudağında şişlikler oluştu. Olayın ardından her iki doktor da birbirinden şikayetçi oldu.

Edinilen bilgilere göre, olay saat 16.00 sıralarında gerçekleşti. Dr. Ferhat D., aracını park yerinden çıkarmakta zorlanınca, diğer aracın sahibi Dr. Zeki Y. ile sözlü tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kontrolden çıkarak fiziksel kavgaya dönüştüğü belirtildi. Kavgada Dr. Ferhat D.'nin, Dr. Zeki Y.'ye yumrukla vurduğu ve burnunu kırdığı iddia edildi. Olay yerine gelen hastane polisi, doktorları ayırarak durumu kontrol altına aldı.
Kavganın ardından her iki doktor da aynı hastanede tedavi altına alındı. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından doktorlar, birbirlerinden şikayetçi oldular. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Dr. Ferhat D. gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ancak Dr. Ferhat D.'nin avukatının itirazı üzerine, "delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmaması" gerekçesiyle tahliye kararı verildi. Dr. Ferhat D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, hastane yönetimi de konuyla ilgili inceleme başlattı. Her iki doktorun de görevlerine devam edip etmeyeceği, yapılacak idari soruşturmanın sonucuna göre belirlenecek. Olay, sağlık camiasında üzüntüyle karşılanırken, benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.