cami'lerde sela okundu

Fırat’ın doğusunda başlayan Barış Pınarı Harekatı nedeniyle İstanbul’da tüm camilerde askerlerimiz için sela okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Barış Pınarı Harekatı’nın başladığını duyurdu, duyurudan sonra istanbulda camilerde sela okundu.

Türk Silahlı Güçleri, saat 16.00’da Barış Pınarı Harekatı’nı başlattı. Tüm dünyanın yakından izlediği bölgede hareketlilik devam ederken İstanbul’dan da harekata yardım geldi. Harekat nedeniyle İstanbul’daki tüm camilerde aynı anda sela okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, tarafından verilen yönergeyle yurt genelinde yatsı namazı evveli sela okundu. Büyük Çamlıca Cami'nde yatsı namazı evveli cami imamı tarafından Fetih Suresi okundu.

Büyük Çamlıca Cami imamı olan Kerim Öztürk, "Bu bizim ecdadımızdan gelen bir gelenektir. Ordu sefere çıktığı zaman, bizlerde vatanımızı bekleyen hatta vatanı için canını feda eden kardeşlerimizin muzaffer olması ismine dualar ediyoruz, Fetih Sureleri okuyoruz.

Geçmişten bugüne bir gelenek olarak sürüyor. Çok ta hoş bir gelenektir. Biz de allahın izniyle askerlerimizin, komutanlarımızın, Türkiye Cumhuriyetinin her bir bireyi için yaptıkları bu mücadeleyi destekliyoruz. Onlara dualar ediyoruz. Fetih Sureleri okuyoruz allahın izniyle." diye söyledi. 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.