Coinbase 1.000'den fazla çalışanı işten çıkardı, CEO uzun bir kripto kışı bekliyor

Coinbase'in CEO'su, şirketin son iki yılda çok hızlı büyüdüğünü savunarak yaklaşık 1.100 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Ayrıca mevcut ekonomik koşulların, kripto para birimi fiyatlarının daraldığı ve düşük kaldığı bir dönem olan uzun bir kripto kışı ile sonuçlanabileceğini iddia etti.

Coinbase CEO'su ve kurucu ortağı Brian Armstrong, şirketin personelinin yüzde 18'ini işten çıkardığını ve yaklaşık 1.100 çalışana eşit olduğunu duyurdu. Bu haber, şirketin işe alım dondurma süresini uzatmasından ve bilinmeyen sayıda yeni işe alım için iş tekliflerini iptal etmesinden sadece iki hafta sonra geldi. Coinbase, ticaret hacmine göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük kripto para borsasıdır.

Armstrong, potansiyel olarak uzun bir süre sürebilecek başka bir kripto kışına yol açan bir durgunluğa girebileceğimizi öne sürüyor. Böyle bir senaryo, gelirinin çoğu ticaret ücretlerinden geldiği için şirketin kârlılığını çok zorlayacaktır.

CEO ayrıca, şirketin son iki yılda genişlediği hızlı büyüme oranını da suçladı. Coinbase'in geçen yılın başında yalnızca 1.250 çalışanı olduğunu ve kripto alanının popülaritesinde büyük bir artış gördüğü için bu sayının son 18 ayda dört katına çıktığını iddia etti.

Etkilenen çalışanlar, Coinbase'in işsiz olduklarına dair kişisel e-postalarında bilgilendirilmeden hemen önce şirket sistemlerine erişimlerini kestiğini bildirdi. Armstrong, bunun "tek bir kişinin bile işletmeye veya kendilerine zarar verecek aceleci bir karar vermemesini sağlamak için" olduğunu iddia etti.

Cryptocurrency kredi platformu Celsius da birkaç gün önce para çekme işlemlerini dondurduğunu duyurdu. Bu arada, El Salvador'un Bitcoin varlıkları, son kripto çöküşü nedeniyle değerlerinin yarısını kaybetti.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri