Diyarbakır'ın Filozof Ramazan'ı İstanbul'da bıçaklanarak öldürüldü

Diyarbakır'ın Ulu Camii avlusunda yaptığı sohbetlerle tanınan ve "Filozof Ramazan" olarak da bilinen Ramazan Pişkin, İstanbul'da kendi çay ocağında bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin failleri henüz yakalanamadı.

Diyarbakır'da küçük yaşlardan itibaren araştırma ve öğrenme tutkusuyla bilinen Ramazan Pişkin, Ulu Camii avlusunda vatandaşlara felsefe, tarih, din, bilim ve sanat gibi konularda bilgiler aktarıyordu. Pişkin, halk arasında "Ramazan Hoca" ve "Filozof Ramazan" lakaplarıyla sevilen ve saygı duyulan bir isim haline gelmişti.

Pişkin, 8 ay önce Diyarbakır'dan ayrılarak İstanbul'un Fatih ilçesine yerleşmişti. Burada kendisine ait bir çay ocağı işleten Pişkin, burada da müşterileriyle sohbet ederek bilgilerini paylaşıyordu.

31 Ocak 2024 tarihinde, Pişkin'in çay ocağının camlarında kan izleri gören eczacı komşusu, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çay ocağının içinde Pişkin'in cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan incelemede, Pişkin'in bıçakla öldürüldüğü tespit edildi.

Cinayetin aydınlatılması için çalışma başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Cinayetin nedeni ve failleri henüz belirlenemedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Pişkin'in ölüm haberi, Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında büyük üzüntü yarattı. Pişkin'in sevenleri, sosyal medyada #RamazanHocaYalnızDeğildir etiketiyle paylaşımlarda bulundu. Pişkin'in cenazesi, yakınları tarafından alınarak Diyarbakır'a getirildi. Pişkin, Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Pişkin, geçtiğimiz yıl akıl sağlığı sorunları yaşadığı gerekçesiyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne yatırılmıştı. Pişkin, burada tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti. Pişkin, hastaneye yatırılması sırasında da sosyal medyada gündem olmuş, binlerce kişi ona destek mesajları göndermişti.

Pişkin, Diyarbakır'da ve Türkiye'de bilgiye ve öğrenmeye değer veren, farklı görüşlere saygılı, meraklı ve mütevazı bir kişilik olarak tanınıyordu. Pişkin'in öldürülmesi, birçok kişi tarafından bir kayıp olarak değerlendirildi. Pişkin'in katillerinin bir an önce yakalanması ve adaletin sağlanması istendi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.