Elon Musk, 258 milyar dolarlık davaya rağmen Dogecoin'i desteklemeye ve satın almaya devam ettiğini söyledi

Elon Musk, dünyanın en zengin adamı ve şirketlerinin kripto paranın çökmesine izin vermeden önce fiyatını yükseltmek için bir piramit düzeni yürüttüğünü iddia eden 258 milyar dolarlık bir davayla karşı karşıya kalmasına rağmen Dogecoin'i desteklemeye ve satın almaya devam edeceğini bir kez daha doğruladı.

Musk'ın Dogecoin ile ilişkisi hiç de pürüzsüz olmadı. Nisan 2019'da "Dogecoin rulz" başlıklı bir köpek memesini tweetledi ve Aralık 2020'de "One Word: Doge" tweet'iyle değerini hızla artırdı. Milyarder, geçen yıl Nisan ayında kendisinden "Dogefather" olarak bahsederek kriptoyu daha da yükseltti.

Ancak Musk, Saturday Night Live'da kriptoyu "koşuşturma" olarak adlandırdıktan sonra Doge'nin fiyatını düşürdü. Ayrıca , Tesla patronunun bir "dolandırıcı" olduğunu söyleyen Dogecoin'in ortak yaratıcısı Jackson Palmer'a karşı bir Twitter rantına girdi.

Musk ayrıca Dogecoin'i desteklemek için bir piramit düzeni yürüttükleri iddiasıyla kendisine, Tesla ve SpaceX'e karşı açılan 258 milyar dolarlık bir davayla karşı karşıya.

Ancak Musk, Dogecoin'i övmeyi bırakmayacak gibi görünüyor. Doha'daki Katar Ekonomik Forumu'nda Bloomberg News Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait ile yaptığı röportajda, "O kadar zengin olmayan birçok insan beni Dogecoin satın almaya ve desteklemeye teşvik etti" dedi. "Bu insanlara cevap veriyorum."

Yorumlar, Musk'ın birkaç gün önce Twitter'da yaptığı ve Doge'u desteklemeye ve satın almaya devam edeceğini onayladığı yorumları yansıtıyor. Geçen ay, Tesla ürünlerinin Dogecoin ile satın alınabileceğini ve SpaceX ürünlerinin yakında kripto kullanılarak satın alınabileceğini söyledi. Tweetler bunu %15 artırdı.

Dogecoin, Cumartesi günü 15 ayın en düşük seviyesi olan 0.049$'a ulaştığından bu yana hafifçe 0,062$'a geri döndü. Musk muhtemelen yükselişten kısmen sorumlu, ancak Bitcoin ve Ethereum da hafta sonundan bu yana hafif bir canlanma gördü. Bununla birlikte, iki kripto hala sırasıyla Aralık 2020 ve Ocak 2021'den bu yana en düşük fiyatlarında.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri