Elon Musk, Apple ve Google Twitter'ı yasaklarsa kendi akıllı telefonunu yapacağını söyledi

Twitter şu anda çalkantılı bir dönemden geçiyor, en hafif tabirle. Ama işler her zaman daha kötüye gidebilir. Apple ve Google'ın, platformun azaltılmış içerik denetlemesine yanıt olarak uygulamayı ilgili mağazalarından yasaklaması, kabus gibi bir senaryodur - pek olası değilse de. En kötüsü olursa, sahibi Elon Musk'ın aşırı bir çözümü var: yepyeni bir telefon yaratmak.

Twitter patronu Musk, şirket personelinin yarısını kovması ve doğrulanmış hesap destanı arasında, Donald Trump, Kanye West ve Jordan Peterson da dahil olmak üzere önceden yasaklanmış hesapları eski durumuna getiriyor ve bu hafta daha fazlası geri geliyor . Ayrıca, içerik denetimi konusunda daha rahat bir yaklaşım benimseyerek Twitter'ı ifade özgürlüğünün kalesi yapma sözünü yerine getiriyor. Dahası, Musk'ın Twitter'daki yetişkinlere uygun içerikten para kazanmak istediği bildiriliyor ve bu da onu OnlyFans'a benzetiyor.

Ancak bir kişinin ifade özgürlüğü dediği şeye, bir başkası zehirli bir lağım çukuru diyecek. Musk'ın devralmasından bu yana birçoğu platformdaki reklamları askıya alan reklamcıları korkutan ikinci görüntü. Twitter'daki içeriğin daha da sakıncalı hale gelmesi durumunda uygulamanın Google Play ve Apple App mağazalarından atılabileceğine dair endişeler de var.

Muhafazakar podcast sunucusu Liz Wheeler, Musk'a kendi akıllı telefonunu üreterek bu potansiyel olarak feci en kötü durum senaryosunu aşması gerekip gerekmediğini sordu. "Adam Mars'a roketler yapıyor, küçük aptal bir akıllı telefon kolay olmalı, değil mi?" diye sordu. Wheeler, insanların böyle bir telefon almaya istekli olup olmayacağını soran bir anketi tweetledi. 130.161 katılımcının %51'inden biraz fazlası evet oyu verdi; Wheeler, "Ülkenin yarısı, önyargılı, gözetleyen iPhone ve Android'i mutlu bir şekilde terk ederdi" diye yazmıştı.

Daha sonra Musk'ın kendisi de sohbete katıldı. "Umarım iş o noktaya gelmez ama evet başka seçenek yoksa alternatif bir telefon yapacağım" diye yazdı.

Twitter gerçekten uygulama mağazalarından yasaklanabilir mi? Bu, olasılık alemlerinin ötesinde değil, özellikle de önce güvenlik yönergeleri "üzücü veya rahatsız edici içerik" içeren uygulamaları yasaklayan Apple söz konusu olduğunda.

Twitter için başka bir uğursuz işaret ne olabilir? Kilit Apple yöneticisi Phil Schiller, Musk'ın Cupertino'nun ücretlerinden "internette gizli %30 vergi" olarak nitelendirerek şikayet etmesi üzerine kısa süre önce platformdaki hesabını sildi.

Dünyanın en zengin insanı kesinlikle kendi telefonunu yapacak kaynaklardan yoksun değil, ancak Android ve Apple'a kitlesel çekiciliğe sahip uygun bir alternatif yaratmak, Twitter'ı seven, gözetlemeden nefret eden ne kadar mobil kullanıcı olursa olsun, kolay bir başarı değil.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler