Elon Musk, Dogecoin'in ortak yaratıcısını kendisine dolandırıcı dediği için eleştirdi, 'çocuklarım daha iyi kod yazdı' diyor

Twitter'da kavga etmeyi seven ve (muhtemelen) yakında platformun sahibi olacak olan Elon Musk, başka bir tartışmaya karıştı. Bu sefer hedef, dünyanın en zengin kişisini iddia ettiği kadar kodlamadan anlamayan bir "dolandırıcı" olarak adlandırdıktan sonra Dogecoin'in yaratıcılarından Jackson Palmer.

Olay, Palmer'ın Avustralya haber sitesi Crikey'e verdiği ve çok çeşitli konuları kapsayan bir röportajla başladı . Bunlardan biri, Palmer'ın "ilginç bir geçmişi" olduğunu söylediği Musk'tı.

"Twitter'dan bahsettiğinizde kripto para dolandırıcılığı olup olmadığını otomatik olarak algılayacak ve bunları otomatik olarak platforma bildirecek bir bot, bir komut dosyası yazmıştım" diye açıkladı.

Musk, Palmer ile iletişime geçerek senaryoyu alıp alamayacağını sordu. Palmer'a göre, etkileşim Musk'ın kodlamada sandığı kadar iyi olmadığını ortaya çıkardı; Dogecoin'in ortak yaratıcısına "Bu Python betiğini nasıl çalıştırırım?" diye sordu.

Palmer, bu karşılaşmadan sonra Musk'ın hayranı değildi. "O bir dolandırıcı, bir gün vaat ettiğini yerine getirebileceğini umarak bir vizyon satıyor, ancak bunu bilmiyor. Biliyormuş gibi yapmakta gerçekten iyi. Bu, Tesla'nın tam kendi kendine sürüş vaadinde çok açık."

Palmer, Musk'ın popülaritesinin, insanların dolandırıcıları sevmesinden ve bir gün onların da milyarder olabilecekleri fikrinden kaynaklandığını söyledi. Bu, özellikle diğer Twitter kullanıcılarıyla etkileşime girdiğinde geçerlidir.

Musk, elbette bir Twitter savaşına yabancı değil. Makaleye, Palmer'ın senaryosunun botlardan kurtulmadığını ve "eğer bu kadar harikaysa" dünyayla paylaşması gerektiğini iddia ederek yanıt verdi. Palmer , kodu dört yıl önce Github'da paylaştı . Tesla patronu, Palmer'ı bir "araç" olarak adlandırarak rantını bitirmeden önce çocuklarının 12 yaşındayken daha iyi kod yazdığını ekledi.

Palmer, "Asla süper karmaşık olduğunu söylemedim, ancak bu basit komut dosyası, 2018 dolaylarında daha az karmaşık kimlik avı hesaplarını yakalamak ve raporlamak için kesinlikle işe yaradı," dedi . "O zamandan beri taktiklerini geliştirdiler. Bunu birçok insanla paylaştım ve onlar için işe yaradı."

Musk, aslında hiçbir zaman tek bir Dogecoin kodu satırı yazmadığını yazarak Palmer'a yalan söylemeye devam etti. Diğer Dogecoin ortak yaratıcısı Billy Markus, "Bizden sonraki insanlar, kod bazında jackson'dan veya benim yaptığımdan katlanarak daha fazlasını yaptı. Sanırım 20 satır kod yazdım ve gerisini kopyaladım."

Palmer, 2013 yılında Markus ile birlikte "doge" mem'ine dayanan bir şaka olarak ödeme sistemini yarattı. Daha önce kripto para birimiyle olan ilişkisinin 2015'te sona erdiğini ve geçen yıl tüm kriptoların bir aldatmaca olduğunu duyurduğunda dalgalara neden olduğunu açıklamıştı .

Musk, milyarder arkadaşının serbest konuşma planlarının Twitter'ı daha da kötüleştirebileceği konusunda uyaran Bill Gates ve yardıma gönderilen SpaceX Starlink terminalleri üzerinden Musk'a karşı örtülü bir tehdit yayınladıktan sonra Rus uzay ajansı Roscosmos'un başkanı ile son zamanlardaki kan davalarına karıştı. Ukrayna.

 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.