Elon Musk sonunda Twitter'ın kontrolünü ele geçirdi, CEO'yu ve diğer yöneticileri kovdu

Elon Musk/Twitter destanı aylardır devam ediyor, ancak dünyanın en zengin adamı nihayet dün geç saatlerde platformun kontrolünü ele geçirdi. Şirketin başkanı olarak ilk eylemi mi? CEO Parag Agrawal da dahil olmak üzere üst düzey yöneticilerinden birkaçını kovdu. Şimdi ise CEO rolünü kendisinin devraldığı söyleniyor.

Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için ilk teklifini yaptığında Nisan ayının ortalarındaydı. Ardından, sitede şirketin iddia ettiğinden daha fazla sahte/spam hesap olduğu iddiaları üzerine anlaşmadan çekildi.

Her iki taraf da konuyla ilgili mahkemeye gidecek gibi görünüyordu, ancak Musk geri adım attı ve orijinal fiyattan satın almayı kabul etti. Milyarderin bir davayı kazanma şansı çok az olduğu için bu yolu seçtiğinden şüpheleniliyor, ancak Twitter'ı "insanlığa yardım etmeye çalışmak" için satın aldığını iddia ediyor.

Musk dün San Francisco'daki Twitter Genel Merkezini elinde bir lavabo taşıyarak ziyaret etti ("Bırak o batsın!"). Oradayken, çalışanların %75'ini işten çıkarma niyetinde olmadığı konusunda personele güvence verdi, bunun yatırımcılara Twitter'ı daha karlı hale getirme planının bir parçası olduğunu söylediği bildirildi. Yetkili Perşembe günü, mahkemenin dayattığı son tarihten sadece bir gün önce resmi olarak devraldı, ki bu süre karşılanmasaydı, her iki taraf da Kasım ayında mahkemeye gidecekti.

Çalışanlarının dörtte üçünü kovmuyor olabilir, ancak Tesla CEO'su birkaç yöneticiye kapıyı gösterdi. En önemli kayıp İcra Kurulu Başkanı Parag Agrawal'dır. İkili, açık/kapalı devralma sırasında çatıştı ve Musk, Agrawal'ı sahte hesap sorunu hakkında halka açık bir tartışmaya davet etti.

Baş Finans Sorumlusu Ned Segal, Twitter'ın hukuk, politika ve güven başkanı Vijaya Gadde ve on yıldır şirkette olan genel danışman Sean Edgett gibi gidilecek bir diğer kişiydi.

Reuters, anlaşma kapandığında Agrawal ve Segal'in Twitter Genel Merkezi'nde olduğunu ve onlara eşlik edildiğini bildirdi.

Musk daha önce, Bill Gates'i endişelendiren bir iddia olan, ılımlılığı azaltarak Twitter'ı bir ifade özgürlüğü kalesi yapmak istediğini iddia etmişti , ancak reklamcılara bunun "herkes için özgür bir cehennem manzarası olmayacağına dair güvence verdi. sonuçlar." Musk, Twitter'ın Donald Trump üzerindeki kalıcı yasağını kaldırma sözü verdi.

Musk, resmi devralmasının ardından birkaç saat önce "kuş özgür" tweetini attı. Ayrıca biyografisini "baş twit" olarak değiştirdi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.