Elon Musk, Tesla hisselerini açığa alma konusunda Bill Gates ile yüzleştiğini doğruladı

Bir dizi sızdırılmış metinde Elon Musk, görünüşe göre milyarder Bill Gates'in Tesla'daki yarım milyar dolarlık kısa pozisyonu nedeniyle hayırsever görüşmeleri reddetti. Musk, bu metinlerin gerçekliğini doğruladı, ancak bunları kendisinin sızdırmadığını iddia etti.

 

Cuma günü Elon Musk, Bill Gates ile Tesla hisselerini açığa alma konusunda yüzleştiğini doğruladı. İki milyarder arasındaki metinlerin sızdırılan ekran görüntüleri Twitter'da paylaşılarak Musk'a bunların gerçek olup olmadığı soruldu.

 

Bu ekran görüntülerinde Tesla CEO'su, Gates'e Tesla'ya karşı hala 500 milyon dolarlık bir kısa pozisyona sahip olup olmadığını açıkça sordu. Gates, bunu kapatmadığını kabul ederek, hayırseverlik olanaklarını tartışmak istediğini de sözlerine ekledi.

Musk, Tesla'ya karşı kısa bir pozisyon tutarken Gates'in iklim değişikliği görüşünü ciddiye alamayacağını iddia ederek bu talebi hızla geri çevirdi. Ona göre, şirket iklim değişikliğini çözmek için en iyisini yapıyordu.

 

Açığa satış, tipik olarak, bir yatırımcının veya tüccarın, daha sonra daha düşük bir fiyattan geri satın almak amacıyla ödünç aldığı hisse senetlerini satması anlamına gelir. Bunu yaparak, esasen varlığın değerinin düşeceğine bahse giriyorlar.

 

Musk, ekran görüntülerinin gerçek olduğunu iddia etse de, bunları kendisinin sızdırdığını inkar etti. Bu değiş tokuşun ne zaman gerçekleştiği bilinmiyor, ancak Musk'ın bir yıl önce Joe Rogan podcast'inde Bill Gates'in Tesla hisselerini açığa çıkardığından bahsettiğini belirtmekte fayda var.

Elon Musk daha sonra Gates ile alay etmeyi amaçlayan bir memi tweetledi .

İki milyarder, geçmişte Covid-19 , Mars'ı kolonileştirme ve kripto para birimleri gibi konularda anlaşamayarak açık bir şekilde kan davası açmıştı. Musk ayrıca 2020'de Gates ile konuşmalarının çok etkileyici olduğunu tweetledi , bu yüzden ikisinin çok iyi durumda olmadığı açık.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri