714 Gösterim 0 Okunma AnlıkHaber 28 Haz 2022 17:13 0 canlı okuyan

Elon Musk'ın taleplerinin ardından Tesla'ya dönen çalışanlar, yeterli masa veya park yeri olmadığını fark ediyor

Bu haberi sesli dinle

Sesli okumayı belirlenen oranda dinlerseniz haber gerçek okuma olarak sayılır ve kazanç koruma sisteminden geçerse yazar kazancına eklenir.

Gerekli Dinleme Yüzdesi: 80%
Dinlemeye hazır 0%
Elon Musk'ın taleplerinin ardından Tesla'ya dönen çalışanlar, yeterli masa veya park yeri olmadığını fark ediyor

Elon Musk, Tesla çalışanlarından haftada en az 40 saat ofiste çalışmasını veya başka bir iş bulmasını talep etmede başarılı olabilirdi, ancak EV üreticisi, Fremont, California'daki ofise acele eden bu kadar çok işçi için hazır değil gibi görünüyor. —ve bu öngörülemeyen sorunlara neden oldu.

Musk, bu ayın başlarında SpaceX ve Tesla yöneticilerine, çalışanların haftada en az 40 saat ofiste kalmaları veya işten ayrılmaları gerektiğini belirten e-postalar gönderdi. Ayrıca uzak bir sözde yerde değil, ana şirket ofisinde çalışmalıdırlar.

CEO ayrıca Fremont fabrikasında ve ofisinde haftanın altı gününü "fiziksel olarak mümkünse yedi gün" geçireceğini söyledi ve "başkalarından ne yapmalarını istersem, kendimi daha da fazlasını yaparım" diye ekledi.

Ancak The Information tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ani işçi akını sorunlara yol açtı. Bu çalışanların çoğu pandeminin başlangıcından beri evden çalışıyor, ancak Tesla personelinin sayısı pandemi öncesi dönemden bu yana iki katına çıktı ve şirket herkesin aynı anda dönmesine hazır değildi.

Tahmin edebileceğiniz gibi, en büyük sorunlardan bazıları masa eksikliği, yetersiz oturma alanı ve yeterli park yeri olmamasıydı. Zayıf Wi-Fi bağlantıları hakkında da şikayetler var.

[embed_twitter]https://twitter.com/scottfarkas/status/1532188222511775744?s=20&t=ye2n4i2vZa7UVhzQmZdFzg[/embed_twitter]

Musk, haftada 40 saat ofis içi talepleri nedeniyle çok sayıda eleştiriyle karşı karşıya kaldı. Atlassian'ın CEO'su ve ortak yapımcısı Scott Farquhar, 1950'lerden kalma bir şey gibi hissettiğini söyledi. Dünyanın en zengin adamı, "olağanüstü" çalışanların evden çalışmasına izin verilebileceğini belirterek, o zamandan beri tutumunu biraz yumuşattı.

İşçilerin ofise geri dönme yetkisine ek olarak Tesla, işgücünün bir kısmını da işten çıkarıyor; bu, bazı çalışanların şirkete federal yasaları ihlal ettiği iddiasıyla dava açmasına neden olan bir hareket.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak gelişmelerden haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

Aynı konudan

Benzer Haberler

Bu haberin konusuna göre seçilen diğer içerikler de ilginizi çekebilir.

Tümünü görüntüle