Erdoğan: Gazze’deki Zulmü Meşrulaştıranlar Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi ve bu tür eylemlerin insan hakları, demokrasi, özgürlük ve güvenlik kavramları ile meşrulaştırılmaya çalışıldığını belirtti. Erdoğan, "Zulmü bile meşrulaştıranlar var." ifadesini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'u anarak, milletin yüreğinden gelen güçlü bir özgürlük ifadesinin yazıya döküldüğünü belirtti. Ayrıca, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışını kutladı ve bu tür eserlerin ve buralarda yürütülecek faaliyetlerin milli mücadele ruhunun yeni nesillere aktarılmasında çok önemli görevler yerine getireceğine inandığını ifade etti.

Erdoğan, tarihe iz bırakmanın büyük bir mücadeleyi göze almak anlamına geldiğini ve oturduğu yerden yapılanları eleştirerek tarihe mal olmuş kimseyi göremeyeceğimizi belirtti. Kendilerini yetiştirecek evlatların her birinin geleceğimizin Mehmet Akif'i olacağını ifade etti.

Erdoğan, İlk baskısı 70 bin yapılan Sebilürreşad dergisinin adının değiştiğini ve derginin misyonunun milletin birliğini, kardeşliğini korumak olarak belirlendiğini söyledi. Sebilürreşad'ın sadece İstanbul’un değil aynı zamanda Ankara’nın da dergisi olduğunu belirtti ve derginin Millî mücadele başladığında Ankara’ya taşındığını ifade etti.

Erdoğan, son dönemde çocukların küresel sapkın akımlarının eseri yapma çabalarının mutlaka boşa çıkarılacağını belirtti. Ayrıca, Batı ve İsrail'in dünyayı ateşe boğduğunu ve İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulmü bile insan hakları, demokrasi gibi diğer tüm parıltılarla meşrulaştırmak için kullandığını ifade etti. Kendi medeniyetimizin peşinden gitmek ve kendi kavramlarımızı inşa etmek gerektiğini belirtti.

Erdoğan, artık hiç kimsenin bu ülkede karanlığı aydınlık diye pazarlayamayacağını ve bu millete cehaleti erdem diye dayatamayacağını belirtti. Bu sözler, Erdoğan'ın Türkiye'nin geleceğine olan güvenini ve ülkenin gençlerinin kültür ve sanat çalışmalarına olan inancını yansıtıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.