Erdoğan’ın Afişine Bıyık Yapan 16 Yaşındaki Çocuk Cezaevi'nde

Mersin'den gelen haber, M.K isimli 16 yaşındaki bir çocuğun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın billboard'daki fotoğrafına Hitler bıyığı çizdiği gerekçesiyle kamera görüntüleri ve MOBESE kayıtlarıyla tespit edilerek gözaltına alındığını ve çıkartıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Tarsus'taki Çocuk Cezaevi'ne gönderildiğini aktardı.

Mersin'de yaşanan olay, çocuğun ailesinin evine yakın bir yerde meydana geldi. M.K isimli 16 yaşındaki çocuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın billboard'daki fotoğrafına Hitler bıyığı çizdiği gerekçesiyle kamera görüntüleri ve MOBESE kayıtlarıyla belirlenerek gözaltına alındı. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan çocuk, Tarsus'taki Çocuk Cezaevi'ne gönderildi.

Mersin'de bir lise öğrencisi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim afişinde bıyık yapmak ve küfürlü ifadeler yazmak iddiasıyla gözaltına alındı. 16 yaşındaki çocuk tutuklanarak cezaevine konuldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afişleri şehrin çeşitli noktalarına asıldı.

Mersin'de yaşayan ve meslek lisesinde eğitim alan 16 yaşındaki bir çocuk, bir afişteki Erdoğan fotoğrafına tükenmez kalemle Hitler bıyığı çizdi.

Kamera kayıtlarını izleyerek çocuğun kimliğini tespit eden polis ekipleri çocuğun evine gitti ve gözaltına aldı. Şube'de ifadesi alınan 16 yaşındaki çocuk, afişe bıyık eklediğini, ancak afişteki küfürlü içeriklerin kendisine ait olmadığını belirtti.

Çocuk, Şube'deki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi, cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak Tarsus Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumuna gönderildi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.