Esenler Merkez Camisi'nde Tarihi Tartışma: 'Başlatma lan Mustafa Kemal'ine' Çıkışı Adli Süreçle Sonuçlandı

İstanbul'un Esenler ilçesinde bulunan Esenler Merkez Camisi'nde cuma namazı sırasında yaşanan tarihi tartışma, cami cemaatini şaşkınlık ve gerginliğe sürükledi. Olayın fitilini ateşleyen bir vatandaşın, "Neden Atatürk'ü anmıyorsunuz?" sorusuna verdiği "Başlatma lan Mustafa Kemal'ine" çıkışı, güvenlik ekipleri tarafından müdahaleye neden oldu. Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan Mustafa Atmaca, savunmasında ilginç ifadelerde bulundu.

Atmaca'nın adliyedeki savunmasında, "Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Servis edilen videoyu kaydeden şahıs videonun öncesi ve sonrası da yayınlasaydı eğer, ilgili cümlemin Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyet’in şerefli mimarlarına yönelik olmadığı anlaşılırdı" ifadelerini kullandı.

Atmaca, laikliği savunurken tarihsel bir bakış açısıyla da konuya yaklaştı. "Ülkemize laikliği getirenler tarihin hiçbir aşamasında toprak kaybetmemiştir ki toprak kaybedenler laikliği getirmiş olsun. Aksine laikliği getirenler son nefeslerinde Hatay’ımızı da Anavatana katmışlardır" diyerek laikliğin ülke toprak bütünlüğüne katkıda bulunduğunu savundu.

Yaşanan olayın ardından toplumda farklı görüşlerin ortaya çıkmasıyla birlikte, olayın detaylarının adil ve tarafsız bir şekilde değerlendirilmesi önem arz ediyor. Cami içinde yaşanan bu tartışma, toplumda hassas konulara karşı olan duyarlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.