Gözler Yine İkinci El Otomobil Firmasında

 

 Teknolojinin gelişmesi sonrasında özellikle büyük bir ivme kazanmış durumdadır ikinci el otomobil piyasası. Hem kullanış bakımından hemde alım satım gücü açısından sıfır araçlara göre daha ekonomik daha kullanışlı olarak görülmektedir.

Piyasada her ne kadar firmalar ve bireysel satışçılar olsa da konunun uzmanı yada güvenilir kişiler ile yapılmış olması daha büyük önem taşımaktadır. Oto experim olarak insanlar hem ikinci el araçlarını alıp hemde gerekli parçalar için gerekli adımları atmaktadırlar.

Son zamanlarda açıklanan destek paketi sonrasında gözler birkez daha İkinci el otomobil piyasına dönme durumundadır. Yukarıda belirtildiği gibi hem kullanış hemde al sat işlemi pazarı büyük bir oranda ülkemizde yer almaktadır.

Birçok istatistikte aslında bu konuda bizlere gerekli durumu göstermektedir. Nasıl ki insanlar bir ürün eşya almadan önce araştırmalar yapıyor ise otomobil konusu daha ciddi olduğundan dolayı otomobil alma durumu daha fazla uzun sürebilmektedir.

Peki ikinci el otomobil alır iken ve oto experim durumlarında nelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak  Oto Experim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ağca bazı açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

 

İkinci El Araç Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oto Experim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ağca ‘İkinci el araç satın alacağınız zaman en önemli unsur oto ekspertiz yaptırmanızdır. Alacağınız aracın geçmişe dönük kazası, değişeni, mekanik aksamı güncel teknolojik ekipmanlar sayesinde detaylı bir şekilde bakılması şarttır. Aynı zamanda oto ekspertiz yapacak olan firmanın kurumsal bir yapıya sahip olması çok önemlidir. Oto ekspertiz firması yaptığı kontroller sonucunda elde edilen verileri bir rapor haline getirerek alıcı ve satıcı arasındaki güveni temsil etmektedir. Mevcut güven dahilinde kurumsal oto ekspertiz firması vizyon olarak verdiği raporun arkasında duracak konum ve güce sahip olması ikinci el araç alıcısı ve satıcısı için doğru bir tercih ve güven taşıyan bir faktördür’dedi.

Açıklamalar sonrasında ise insanın aklına farklı sorular yine elbette ki gelmekte olabilir. Yine konu ile ilgili olarak;

 

 

 

 

 

 

 İkinci El Araç Alacakları Orhan Ağca Uyarıyor!

‘İkinci el araç satın alacak olan vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken en önemli konuların başında yer alan durum ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilmekte olan TSE 13805 Yetki Belgesine sahip olan oto ekspertiz firmalarını tercih etmesi gerekmektedir’ diyerek cümlelerini tamamladı.

Peki bu açıklamalar sonrasında yine akıllara destek paketi gelmektedir. Açıklanan pakette birçok avantaj olması aslında oto experim açısından da büyük önem taşımaktadır. Neticede sektörde olan firma ve kişiler bilmektedir ki açıklanan paketteki Düşük Faiz, Uzun vade ve İlk 6 ay ödemesiz kredi gibi durumlar yer almaktadır. Bu durumlar aslında bakıldığında ücret ödeme açısından az olması, Uzun vadede satışların yapılabilecek olması ve 6 ay ödemesiz kredi olması gibi durumlarda 6 ay boyunca insanın ödeme yapmayacak olması rahatlatan durumlardandır.

 

 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında
Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri