Iğdır HDP’den “Uzman Çavuşun Kız Çocuğuna Cinsel istismarına” Tepki

Iğdır HDP’den “Uzman Çavuşun Kız Çocuğuna Cinsel istismarına” Tepki

HDP Iğdır İl Örgütü Şırnak'ta bir uzman çavuşun kız çocuğuna yönelik cinsel saldırı olayına tepki gösterdi.

İl binasının bulunduğu Doğubayazıt caddesinde yapılan basın açıklamasını okuyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır İl Eş Başkanı Av. Haydar Mızrak şunları söyledi:

“15.07.2020 tarihinde Şırnak ilinde, Şırnak’ta görevli bir uzman çavuş,  küçük yaştaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunmuştur.

                Bu cinsel saldırı sırasında küçük çocuğun çığlıkları üzerine olay yerine gelen vatandaşlar tarafından uzman çavuş  olay yerinde yakalanarak polise teslim edilmiştir.

                Çocuğa yönelik cinsel saldırı olayından sonra Şırnak Valiliği, basın açıklamasında, ‘’çevreye rahatsızlık veren sarhoş bir kişi gözaltına alınmıştır’’ şeklinde bir açıklama ile küçük çocuğa yönelik cinsel saldırı eylemine karşı duyarsızlığını ve bakış açısını yansıtmıştır.

                Valilik olayı bir sarhoşun çevreye rahatsızlık vermesi şeklinde niteleyen basın açıklamasına karşı olayın görgü tanıklarının beyanları ile kamera görüntüleri olayın küçük çocuğa karşı cinsel saldırı  olduğunu ortaya koymuştur.

                Valilik olayı tüm yönleri ile ortaya koyacağına olayı basit kelimelerle geçiştirmesi kabul edilemez bir durumdur ve Şırnak Valiliğin basın açıklamasında kullandığı ifadelerden dolayı kendilerini kınıyor ve protesto ediyoruz.

                Valiliğin bu tavrına rağmen başta Şırnak halkı olmak üzere sosyal medyada bu vahim olayın ortaya çıkarılmasına ve failin cezasız kalmamasına yönelik ciddi bir kampanya başlamış ve bu kampanya sonucu kamuoyunda bir duyarlılık oluşmuştur.

                Cinsel saldırı suçu ve bu suçların failleri karşısında tavrımız nettir.

                Her zaman ve her koşulda cinsel saldırı suçlarının ortaya çıkarılması ve faillerinin cezasız kalmaması için mücadele ettik bundan sonrada mücadeleye devam edeceğiz.

                Tüm kamuoyunu bu konuda bilgilendiriyor ve failin cezasız kalmaması için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri