IĞDIR VALİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

IĞDIR VALİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşımda İlimiz Halfeli Belediye Başkanının Valiliğe çağrılarak tehdit edildiği, hakkında hiçbir iddia yok iken tutuklandığı iddiaları üzerine açıklama yapılması zarureti doğmuştur.  Söz konusu iddialar tamamen asılsız ve mesnetsizdir. 

Halfeli Belediye Başkanı, hakkındaki adli soruşturma ve kovuşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmış, açığa alma evrakı Valiliğimize gönderilmiştir. Bu kapsamda Halfeli Belediye Başkanı Valiliğe davet edilmiş söz konusu karar ilgili müdürlüğümüzce kendisine tebliğ edilmiştir. İddia edildiği gibi bir görüşme olmamıştır.  

Görevden uzaklaştırma kararı sonrasında hakkında devam eden soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınmış, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştır.

Karakoyunlu ilçesindeki iddialar üzerine de adli makamlar tarafından inceleme başlatıldığı bildirilmiştir.  Konu Valiliğimizce de takip edilmektedir.

 Aynı sosyal medya paylaşımında geçen diğer asılsız iddialar ile ilgili olarak yasal haklarımız kullanılacaktır. Daha önce de buna benzer maksatlı ve asılsız iddialarla dolu paylaşımlar yapan bu zihniyetin amacı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Kıymetli vatandaşlarımızın bu maksatlı paylaşımlara itibar etmeyeceğinden hiç şüphe yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haber Tahir Kavri/Ulusal Haber

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri