İfade Özgürlüğü Tartışmalarını Alevlendiren Olay: Genç Kadının Mikrofonu Canlı Yayında Kesildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un Habertürk’te katıldığı canlı yayın programında, Gazze ile ilgili bir soru sormak isteyen bir genç kadının mikrofonunun elinden alınması, sosyal medyada ve haber sitelerinde geniş yankı buldu. Programda, siyasi soruların dışında birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Kurum’un yanı sıra, seçim şarkısını yazan Orhan Gencebay da yer aldı.

Yayın sırasında, genç bir kadın “Başkanım şimdi seçimi kazandığınızda Filistin ve Gazze için ne gibi…” demeye başladığı anda, stüdyodan bir sesin “Bu olmaz, alabilir miyim mikrofonu ben” demesi ve sunucu Mehmet Akif Ersoy’un “Hemen verebilir misin mikrofonu lütfen” demesiyle mikrofonun genç kadından alındığı görüldü. Bu durum, canlı yayında sansür uygulandığı iddialarını gündeme getirdi.

Olayın ardından sosyal medyada tepkiler artarken, Ersoy, programın “siyasi bir program olmaması” gerekçesiyle soruyu kestiğini açıkladı. Yayın sonrası, sorusu yarıda kesilen kadın, Murat Kurum’la buluşturuldu ve sorusunu tamamlayabildi. Kurum, kadına yanıt verdi ve bu anlar sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Murat Kurum, genç kadına “Bu soruyu aslında canlı yayında sormanı isterdim” derken, genç kadın ise “Ben de isterdim ama mikrofon alındığı için soramadım” diyerek yaşanan duruma sitem etti. Bu olay, canlı yayın programlarında sansür ve ifade özgürlüğü tartışmalarını bir kez daha gündeme taşıdı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.