Iğdır'da CHP İl Başkanlığı On Kasım'da Atatürk'ü Andı

CHP '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası' etkinlikleri kapsamında Atatürk anıtına çelenk takdiminde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Iğdır İl Örgütü On Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk anıtına parti çelengini takdim etti.

CHP heyeti Valilik ve protokol erkanının alanı terk etmesinden sonra Ata’nın huzuruna çıktı.

Iğdır Belediyesi önündeki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene CHP İl Başkanı Baysal Ünsallar, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Asena Ateş, İl Başkan yardımcısı Çiğdem Ağca, İl Gençlik Kolları Başkan yardımcısı Aysu Başaran, partinin önde gelen birçok ismi ile yöneticiler katıldı.

İl Gençlik Kolları Başkan  yardımcısı Aysu Başaran yaptığı açıklamada:
‘‘Bugün burada Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Büyük önder, ideal fikir ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir. Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; "Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır"

Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk'ü anlatmanın imkânı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk'ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk'ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir

Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Aziz ruhun şad olsun. Rahat uyu Atam. ‘‘ dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.