İL ÖZEL İDARESİNİN AĞRI DAĞI EROZYON SAHASINDA BULUNAN SEL TAŞKINLARIYLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

İL ÖZEL İDARESİNİN AĞRI DAĞI EROZYON SAHASINDA BULUNAN  SEL TAŞKINLARIYLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

   Iğdır İl Özel İdaresi Aralık ilçesi erozyon sahasında bulunan dere yataklarında temizleme çalışmaları yapıyor.

   Iğdır İl Özel İdaresi ekipleri havaların ısınması ile Ağrı dağının yüksek kesimlerinde bulunan karların erimesi sonucu  sel sularıyla tıkanan dere yataklarında temizleme çalışmaları başlattı.  

    Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş “Özellikle ilk bahar aylarında Havaların ısınması ile Ağrı dağının yüksek kesimlerinde bulunan karların erimesi ve yağan yağışlar sonucu  toprakla buluşan sel suları Aralık erozyon sahası içerisindeki dere yataklarını tıkamakta ve bu nedenle  rüzgar erozyon sahası içerisinde bulunan fidanlarımız zarar görmektedir.

Ayrıca meydana gelen sel baskınları nedeniyle başta Iğdır Nahcivan karayolu olmak üzere ilçe merkezine bağlı Yenidoğan, Adetli, Kolikent, Ortaköy, Karahacılı, Yukarıtopraklı, Yukarıaratan, Aşağıaratan, Emince, Gödekli köy yollarının kapanmasına neden olmaktadır. İl Özel İdaresi ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında hem rüzgar erezyonu sahası içerisinde diktiğimiz fidanların zarar görmeyecek hem de olası yeni sel taşkınlarının önüne geçilecektir” dedi.

Haber Tahir Kavri

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri