İnasanlar Kendi Kendilerini Bitirdi

İnasanlar Kendi Kendilerini Bitirdi

İnsanoğlu tanrıların sahibi olduğu süper güçler peşinde.

İnsanlar sağlık, mutluluk ve gücün peşinde koşarken mevcut özelliklerini bir bir değiştirecekler taki bir gün artık insan olmadıkları güne dek.

Ekonomik olarak da birey alış, veriş yapmak sureti ile arz ve talep yarattığı için kıymetliydi. Alış, veriş yaparken vergi vermiş olduğu için kıymetli. Hatta daha fazla kazanıp daha fazla vergi vermiş olduğu gerekçesi ile zenginler daha makbul vatandaş sayılıyor. Bizim gibi fakirler ise hiç insan yerine bile sayımıyorlar.

Güç için savaşan ordulara ihtiyaç kalmayınca orduya alınacak insanlara da ihtiyaç kalmayacak. İhtiyaç Kalmayınca İnsan Değersizleşecek mi? İhtiyaç sistem için en kıymetli şey sayılır. Oysa biz insanın kendinin kendi başına bir değer olduğunu söylerdik, Tahir Kavri'nin doğruları yazdığı gibi.

Ekonomide de benzer gelişmeler yaşanıyor. Artık örneğin otomobiller, otomatlarca sürülecek, şoförlere ihtiyaç olmayacak. Önemli olan müşteriyi A yerinden B yerine güven içinde taşımaksa bu algoritmalarla güçlendirilmiş yapay zekâ tarafından kullanılacak olan otomatlarca yapılacak. Doktorun işini robot, avukatın dosyalarını bilgisayar okuyacak, savcılar için kartları makineler arayıp bulacak. İşte o gün geldi. Gelecekte!

Böylece pek çok meslek lüzumsuz hale gelecek, pek çok insan işsiz kalacak. Ekonomide eskisi gibi insana ihtiyaç kalmayınca sistem insana eski değeri vermekten vazgeçecek. Belki tüketici olarak kitlelere duyulan ihtiyaç henüz bitmedi.

Haber Tahir Kavri

Ama bırakın ebedi olmayı, bu zafer pek uzun sürmeyecek gibi. Ayaklar çökünce kendisi de çökecek doğal olarak. Bizler zavallı insanlarız. 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.