İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ı bombaladı

İsrail savaş uçakları, Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu. Saldırı, gece yarısından kısa bir süre sonra gerçekleşti ve Suriye ordusunun tesislerini hedef aldı. Saldırıda ölü ve yaralı sayısı henüz bilinmiyor.

İsrail Savunma Bakanlığı, saldırının, Suriye'nin, İran destekli milislere silah ve mühimmat sağlamasını engellemek için yapıldığını açıkladı. Bakanlık, saldırının, Suriye'nin, İsrail'e yönelik tehditlerini azaltmaya yönelik bir stratejinin parçası olduğunu da belirtti.

Suriye ordusu, saldırıyı kınadı ve İsrail'e misilleme tehdidinde bulundu. Suriye Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne açık bir saldırı" olarak nitelendirdi ve İsrail'i "uluslararası hukuku ihlal etmekle" suçladı.

İsrail ile Suriye arasındaki çatışma, yıllardır devam ediyor. İsrail, Suriye'yi, İran destekli milislere silah ve mühimmat sağladığı ve İsrail'e yönelik tehditler oluşturduğu gerekçesiyle sık sık vuruyor. Suriye ise, İsrail'in saldırılarını "işgal ve saldırganlık" olarak nitelendiriyor ve İsrail'e misilleme tehdidinde bulunuyor.

İsrail-Suriye çatışması, bölgedeki istikrarsızlık ve gerilimi artırıyor. Çatışmanın, bölgeye daha fazla şiddet ve çatışma getirebileceğinden endişe ediliyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.