İstanbul ve 36 ilde kar yağışı bekleniyor: Meteoroloji’den son dakika uyarısı

İstanbul’a kar yağışı ne zaman gelecek? Bu sorunun cevabını merak edenler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminlerini paylaştı. Buna göre, cumartesi akşamından itibaren İstanbul’da kar yağışı başlayacak ve pazar günü akşam saatlerine kadar devam edecek. Kar yağışının şiddeti ve süresi, rüzgarın yönü ve hızına bağlı olarak değişebilecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Ocak hava durumu raporunu ve 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye’nin birçok bölgesinde soğuk ve yağışlı hava hakim olacak. Hafta başında soğuk havanın etkisini artırdığı Türkiye’nin birçok ilinde, soğuyan hava kar yağışına dönecek. Yurdun onlarca ilinde lapa lapa kar yağışı görülecek. Özellikle hafta sonunda yağışların birçok ilinde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz için akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar uyarısı yaptı. Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Sakarya’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla oluşabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul’da ise cumartesi akşamından itibaren kar yağışı başlayacak. Meteoroloji’nin verilerine göre, cumartesi günü hava sıcaklığı 9 derece, pazar günü ise 7 derece olacak. Cumartesi akşamı yağmurun karla karışık yağmura dönmesi, pazar günü ise yer yer kar yağışının görülmesi bekleniyor. İstanbul’un yüksek yerlerinde kar kalınlığının 5-10 cm arasında olması tahmin ediliyor.

İstanbul’da kar yağışının ne zaman biteceği ise henüz net değil. Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin raporuna göre, pazartesi günü hava sıcaklığı 8 derece, salı günü ise 10 derece olacak. Pazartesi günü yağmurun devam etmesi, salı günü ise yağışın kesilmesi öngörülüyor. Ancak rüzgarın yönü ve hızına bağlı olarak kar yağışının süresi ve şiddeti değişebilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.