İzmir’de KADES uygulamasından yardım isteyen kadın, kendisine eşlik eden polisi vurdu

İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşanan olayda, eşiyle boşanma aşamasında olan ve şiddet gördüğünü iddia eden bir kadın, Kadın Destek Uygulaması’ndan (KADES) yardım talebinde bulundu. Polis ekipleri tarafından emniyete götürülen kadın, ifadesinin ardından evine bırakılmak istedi. Eve gelen polis memuru ile tartışmaya başlayan kadın, memurun silahını alarak ateş etti. Yaralanan polis memuru hastaneye kaldırılırken, kadın ise gözaltına alındı. Kadın, sosyal medyada paylaştığı videoda, polisin kendisine saldırdığını öne sürdü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, 4 çocuk annesi B.K. isimli kadın, eşiyle boşanma davası sürecinde olduğu ve şiddet gördüğü gerekçesiyle KADES uygulamasından yardım istedi. Kısa sürede kadının evine gelen polis ekipleri, kadını Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Burada Aile İçi Şiddet Büro Amirliği’nde ifadesi alınan kadın, eşinden şikayetçi olmadığını söyledi. Kadın, ulaşım sorunu yaşadığını belirterek, kendisini evine bırakmalarını istedi. Polis ekipleri, kadını evine bırakmak üzere araçla yola çıktı.

Kadın, evine geldiklerinde, kendisine eşlik eden polis memuru S.A.'dan, apartmanı kontrol etmesini istedi. Polis memuru, kadının talebini yerine getirmek için onunla birlikte apartmanın 1. katındaki dairesine kadar gitti. Burada henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine kadın, polis memurunun beylik tabancasını alarak ateş etti. Belinden yaralanan polis memuru, olay yerinden kaçmaya çalışırken, kadın ise evine girdi.

Olayın duyulması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne çok sayıda ‘Polis vuruldu’ ihbarı yapıldı. Bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memuru, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

KADIN EVİNDE GÖZ ALTINA ALINDI

Polis ekipleri, olayı gerçekleştiren kadını evinde gözaltına aldı. Kadın, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Kadın, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda, polis memurunun kendisine saldırdığını ve kendini savunmak için ateş ettiğini iddia etti. Videoda, kadının elinde polis memurunun silahı ve kanlı eldivenleri görüldü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, kadının bugün adliyeye sevk edildiği ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi. Polis memurunun ise tedavisinin sürdüğü ve ifadesinin alınacağı belirtildi. Olayın neden kaynaklandığı ve kadının ruh sağlığı durumu araştırılıyor. KADES uygulaması, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek ve acil durumlarda polise ulaşmak için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş bir uygulamadı

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.