Japon Deprem Uzmanından Türkiye'ye Kritik Uyarılar: İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu Tehlike Altında!

Japon deprem uzmanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki deprem riskine dair önemli uyarılarda bulundu. Moriwaki, Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya hareket ettiğini belirterek, özellikle İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu bölgesindeki şehirlerin dikkat çekmesi gerektiğini vurguladı.

Moriwaki, bir yapı kimyasalları firmasının düzenlediği seminerlerle Türkiye genelinde deprem riskine karşı alınabilecek önlemleri anlatmaya devam ediyor. Özellikle kentsel dönüşüm ve yapı güçlendirmenin önemine vurgu yapan Moriwaki, bu konuda toplumun bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. Depremde hasarın en aza indirilmesi için inşaat mühendisleri, mimarlar ve diğer uzmanların işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

Japon uzman, Türkiye'nin deprem haritasının Japonya gibi kırmızı olduğuna dikkat çekerek, her an deprem olabileceği uyarısında bulundu. Moriwaki, Türkiye genelinde yaşanabilecek depremlere karşı hükümet, belediyeler, okullar, şirketler ve ailelerin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, bu sayede oluşabilecek hasarın yüzde 70'inin önlenebileceğini belirtti.

Özellikle İstanbul'un tehlikeli bir bölge olarak öne çıktığını belirten Moriwaki, acil olarak kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi. Kendisinin de bu konuda yardıma hazır olduğunu ifade eden Moriwaki, Türkiye'de yapılacak seçimde, inşaat ve kentsel dönüşüm konularında deneyime sahip birinin seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Japon deprem uzmanı, Elazığ'daki fayın yeni kırıldığını ve hemen bir deprem beklemediklerini ancak Malatya ve Tunceli taraflarında ileride bir depremin olabileceği uyarısında bulundu. Moriwaki, İzmir ve Marmara Bölgesi'nde ise özellikle İstanbul'un dikkat edilmesi gereken bir bölge olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye'nin genelinde 4 ve 5 büyüklüğündeki depremlerin yavaş yavaş azalacağını ancak 3 büyüklüğündeki depremlerin ara ara devam edebileceğini belirten Moriwaki, toplumun artık bu duruma şaşırmaması gerektiğini vurgulayarak, herkesin deprem için hazır olması gerektiğini söyledi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.