JPMorgan, Bitcoin üretim maliyetinin 13.000 dolara düştüğünü söylüyor

Kripto çöküşü, Bitcoin fiyatlarını bir yıl önceki konumuna kıyasla düşük tutmaya devam ederken, çeşitli alanlarda zincirleme etkiler hala devam ediyor. Bunlardan biri üretim maliyeti ve madencilerin bunu kontrol etme çabaları kripto piyasası için iki ucu keskin bir kılıç olabilir.

JPMorgan Chase & Co., Bitcoin madencilik maliyetinin Haziran ayının başından bu yana 24.000 dolardan 13.000 dolara düştüğünü bildirdi. Bloomberg, düşüşün muhtemelen kripto kışının bir etkisi olduğunu belirtiyor, ancak bunun kripto para biriminin fiyatının iyileşmesine yardımcı olup olmayacağı belirsiz.

Bitcoin'in fiyatı geçen Kasım ayındaki en yüksek seviyesinden düştükten sonra madenci çıkışındaki düşüşü sabitlemek kolay, bu da madencilik için gereken elektrik miktarını ve işlem gücünü düşürebilir. Yaz sıcak hava dalgaları da bazı madencilik duraklamalarını teşvik edebilir. Ancak Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan stratejistleri, bunun aslında madencilerin karlılığı daha verimli platformlar aracılığıyla korumalarından kaynaklandığını iddia ediyor.

Bir yandan, Bitcoin'i daha karlı hale getirmek için madencilik maliyetlerini düşürmek piyasayı istikrara kavuşturabilir. Öte yandan, bazıları üretim maliyetini düşüşler sırasında Bitcoin fiyatının tabanı olarak görüyor. Bu tabanı düşürmek, kripto kışının daha da kötüleşmesini mümkün kılabilir.

Bitcoin, bu baharda tanklanmadan önce geçen Kasım ayında neredeyse 70.000 $'a ulaştı. Kriz, kripto şirketleri, El Salvador hükümeti, Kuzey Kore'nin silah programı ve fidye yazılımı çeteleri gibi çeşitli kuruluşlar aracılığıyla şok dalgaları gönderdi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri