Justin Bieber'ın 1.2 milyon dolara satın aldığı Bored Ape NFT şimdi 69.000 dolar değerinde.

Kripto çöküşü, çok sayıda işletmeyi ve sektöre yatırım yapan sıradan insanları etkiledi. Dışarıda pek çok üzücü hikaye var, ancak fazla sempati görme olasılığı düşük olan bir kişi, 1.29 milyon dolarlık NFT'si şu anda yaklaşık 69.000 dolar değerinde olan Justin Bieber.

Bored Ape Yacht Club'ı (BAYC) oluşturan maymunların yarı rastgele oluşturulmuş görüntüleri, misli olmayan jetonların en ünlü koleksiyonu olmaya devam ediyor. NFT çılgınlığının zirvesinde ve kripto kışı öncesinde, Jimmy Fallon da dahil olmak üzere ünlüler onları satın almak ve tanıtmak için acele ediyorlardı. Sotheby's'de açıkçası şaşırtıcı bir şekilde 24.4 milyon dolara satılan bir set bile gördük.

Çoğunluğa atlayanlardan biri Justin Bieber'dı. Koleksiyondaki maymun #3001 (en üstte) için 1,29 milyon dolar ödedi ve NFT fiyatları Ocak ayında hızla yükselirken bile birçok kişi bunun çok fazla olduğunu söyledi. "Bebek" şarkıcısı yılmadan bir ay sonra 400.000 $ gibi çok daha makul bir fiyata başka bir Ape satın aldı.

TerraUSD ve destek parası Luna, Mayıs ayında düştü ve kripto pazarlarından neredeyse 1 trilyon doları sildi. Fiyatlar asla düzelmedi ve yatırımcılar bu ayın başlarında kripto borsası FTX patlayarak davalara yol açtığında bir darbe daha aldı.

Türbülans, NFT'lerin değerini etkiledi. Decrypt, FTX olayının ardından Bored Apes için taban fiyatın (belirli bir koleksiyondan bir parça satın alabileceğiniz en düşük fiyat) 60.000 $'a düştüğünü bildirdi. O zamandan beri biraz iyileşti, ancak Nisan ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 429.000 $'dan hala 69.000 $'da. Bieber'ın Maymunlarının ikisi de taban fiyatta oturuyor, yani 1,29 milyon dolarlık jpg söz konusu olduğunda, bu yatırımdaki parasının yaklaşık %95'ini kaybetmiş durumda.

Kripto/NFT çöküşünden etkilenen diğer çoğu insanın aksine, Bieber'ın yaklaşık 200 milyon dolar değerinde olduğu göz önüne alındığında, kaybından dolayı çok üzülmesi pek olası değil.

Son zamanlarda birçok şirketin NFT'lerden uzaklaşmasına rağmen, bazıları misli olmayan tokenlerden vazgeçmedi. LG Eylül ayında, sahiplerinin "yüksek kaliteli sanat eserlerini" doğrudan televizyonlardan keşfedebilmeleri, satın alabilmeleri, satabilmeleri ve takas edebilmeleri için akıllı TV'lerine NFT'ler getirdiğini söyledi. Başka bir yerde, Square Enix geçen ay PC ve mobil için tarayıcı tabanlı bir oyun olan ve NFT dijital sanatı kullanan bir serinin başlangıcı olan Symbiogenesis'i duyurdu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.